Izvorna pasmina

U subotu 10. izložba rapske ovce

ovce (1)
Filip Brala/Pixsell
26.05.2011.
u 15:00

Uzgojno valjana grla predstavit će deset uzgajivača rapske ovce, a šest proizvođača izložit će i tradicionalni rapski sir

U subotu će se na otoku Rabu održati 10. izložba rapske ovce. Ovu tradicionalnu izložbu, čiji je cilj predstavljanje ove visoko vrijedne i izvorne hrvatske pasmine te populariziranje njezina uzgoja, organiziraju rapska udruga ovčara “Škrapica”, Hrvatska poljoprivredna agencija i Hrvatski savez uzgajivača ovaca i koza, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Primorsko-goranske županije i Grada Raba. Uzgojno valjana grla predstavit će deset uzgajivača rapske ovce, a šest proizvođača izložit će i tradicionalni rapski sir, koji će posjetitelji imati priliku i degustirati. Izložba je prilika za predstavljanje nekoliko obiteljskih gospodarstava koji proizvode ove rijetke proizvode, a sve kako bi se povećala proizvodnja i prerada ovčjeg mlijeka i tako zadovoljile potrebe tržišta, osobito u vrijeme turističke sezone kada ovčjeg sira nedostaje. Izložba počinje u 18 sati u autokampu "III Padova".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije