Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'bio je uvijek nasmijan, veseljak'

U šumi kod Bjelovara poginuo otac troje djece: 'Obitelj je neutješna, svima je uvijek pomagao'

Ilustracija
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/2
09.04.2024.
u 09:24

Što se točno dogodilo u šumi kobnoga dana, još uvijek nije poznato. Pokrenuto je kriminalističko istraživanje kako bi se sve utvrdilo.

Bjelovarska policija izvijestila je o tragediji koja se u ponedjeljak 8. travnja dogodila u okolici Bjelovara. "U ponedjeljak oko 11:50, u okolici Sirača, prilikom izrade drvne mase smrtno je stradao 45-godišnji zaposlenik tvrtke za sječu i izradu drva", naveli su u PU bjelovarsko-bilogorskoj.

Naknadno su iz policije objavili kako je došlo do nesreće. "Očevidom je utvrđeno kako je jučer, oko 11:50, u šumskom predjelu u okolici Sirača 45-godišnji zaposlenik tvrtke za sječu i obradu drva sjekao stablo bukve, uslijed čijeg je pada došlo do loma grane susjednog stabla na visini od 20 do 25 metara. Grana je pri padu udarila u glavu 45-godišnjaka, koji je od udarca preminuo na mjestu događaja. Utvrđeno je kako je stradali zaposlenik prilikom događaja koristio propisanu zaštitnu opremu", priopćila je policija.

MojPortal piše da je riječ o N. Đ., ocu troje djece, od kojih je dvoje maloljetno, a koji je živio u Gornjem Daruvaru. Netom nakon što se nesreća dogodila, nije bilo poznato što je točno pošlo po zlu u šumi toga kobnoga dana. Kolega je tek kazao da je 45-godišnjaka vidio pod stablom. – On je bio "u liniji". Rušili smo stabla. Nitko ga nije vidio, "linija" je takva da svatko radi svoje. U jednom trenutku shvatio sam da motorka radi "u prazno". Došao sam tamo i vidio da je pod stablom. Teško nam je. Jako. Godinama smo radili zajedno – kaže kolega unesrećenog, koji je želio ostati anoniman.

I susjedi preminulog iz Gornjeg Daruvara su u šoku. Ne mogu vjerovati da ga više nema. – Bio je jako vrijedan, ništa mu nije bilo teško. Svakome je htio pomoći. Motorka je uvijek bila uz njega, što god da je trebalo, on je učinio. Pritom je uvijek bio nasmijan, veseljak, šaljivdžija... – kazuju susjedi.

VEZANI ČLANCI:

Dodaju da je obitelj neutješna. – Strašno! To je tako mlad čovjek! Bio je vrijedan, radio je, došao je ovdje iz Đulovca i gradio u Daruvaru život. Nevjerojatno – kazuju. MojPortal dodaje i da je N. Đ. bio član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gornji Daruvar, a potreseni zapovjednik DVD-a Mirko Horak rekao je da mu nikada ništa nije bilo teško. – Nemam riječi. Doista... Ovo je ogromna tragedija za sve nas, pogotovo za njegovu obitelj. N. je bio izuzetno marljiv čovjek, sposoban. Svima je uvijek htio pomoći. Vijest da je poginuo za nas je veliki šok – rekao je Horak. 

FOTO Pogledajte spektakularne prizore: Milijuni Amerikanaca dočekali potpunu pomrčinu Sunca

Ilustracija
1/29

Komentara 4

JI
Jingo
10:50 09.04.2024.

Motorka ne može raditi na prazno osim ako nije prastari tip, najčešće kanadski, koji nema kočnicu. Kaciga?

SK
SkvikiZg
10:32 09.04.2024.

Kako motorka može raditi na prazno, radim s motorkom desetljećima i znam da je to nemoguće ako nije nešto manipulirano. isto mi nije jasno kako može sa susjednog drveta pasti grana ako se on nalazi s one strane stabla gdje to isto nije padalo.

SK
SkvikiZg
14:36 09.04.2024.

Bukva nema drugog stabla na metar dva od nje. Ona uniüti sve mlado oko sebe tako da nema konkurenciju.a pogotovo tak teške grana na 25 metara visine. Si ti uopće pročital članak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije