IZVRŠENA OBDUKCIJA

U tijelima šest izraelskih talaca pronađeni meci

Mourners pay their respects to Yoram Metzger, at his funeral in Kibbutz Nir Oz
Florion Goga/REUTERS
23.08.2024.
u 02:00

U ratu koji je uslijedio, zdravstvene vlasti u enklavi kojima upravlja Hamas su objavile da je ubijeno 40.000 ljudi. Izrael tvrdi da je likvidirao oko 17.000 boraca Hamasa.

U tijelima šest izraelskih talaca, koje je u noćnoj akciji u Gazi prije dva dana u zemlju vratila izraelska vojska, pronađeni su meci, objavio je u četvrtak Forum obitelji talaca pozivajući se na obdukcijska izvješća.

Izraelske obrambene snage (IDF) i Izraelska sigurnosna agencija (ISA) objavili su u utorak da su u Han Junisu nađena tijela 80-godišnjeg Yorama Metzgera, 76-godišnjeg Aleksandra Danciga, 79-godišnjeg Avrahama Mundera, 80-godišnjeg Chaima Perija, 51-godišnjeg Nadava Popplewella i 35-godišnjeg Jageva Buchshtaba. Svi su bili oteti 7. listopada iz kibuca Nir Oz i kibuca Nirim, u blizini granice s Pojasom Gaze.

Munder je bio otet zajedno sa suprugom, kćerkom i unukom, koji su u studenome zamijenjeni za Palestince koji su služili zatvorske kazne. Munderovog sina Roeea su Hamasovi teroristi ubili prilikom napada na Nir Oz. Pretpostavlja se da Hamas u Gazi drži još 109 talaca, no za trećinu se vjeruje da su mrtvi, dok je sudbina ostalih nepoznata.

Američki predsjednik Joe Biden vrši pritisak na izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i naglašava hitnu potrebu sklapanja sporazuma o primirju u Gazi i oslobađanja talaca, priopćila je Bijela kuća. Višemjesečni pregovori o prekidu vatre vrte se oko istih pitanja, ali Izrael i Hamas čvrsto ostaju pri svojim zahtjevima.

VEZANI ČLANCI:

"U svakoj minuti u kojoj se propusti sklopiti sporazum mogao bi život izgubiti još jedan talac. Svima je jasno da je povratak talaca jedino moguć ako dođe do sporazuma", priopćio je Forum obitelji talaca i dodaju da povratak tijela nije uspjeh već neuspjeh vlade da postigne sporazum  koji bi taoce vratio žive.

Izraelski taoci oteti su 7. listopada tijekom napada Hamasa na glazbenom festivalu i na kibuce. Tog je dana oteto oko 250 ljudi, uključujući i malu djecu, od kojih su dvojica mališana, tada 9-mjesečni Kfir Bibas i njegov 4-godišnji brat Ariel i dalje zatočeni, dok je oko 1200 ljudi ubijeno.

U ratu koji je uslijedio, zdravstvene vlasti u enklavi kojima upravlja Hamas su objavile da je ubijeno 40.000 ljudi. Izrael tvrdi da je likvidirao oko 17.000 boraca Hamasa.

 

GALERIJA U ovoj podzemnoj bolnici  u Izraelu alarmantno stanje: Osoblje se priprema za osvetu Hezbollaha

Mourners pay their respects to Yoram Metzger, at his funeral in Kibbutz Nir Oz
1/8
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije