Bandiću – protukandidatkinja

U utrku s trojicom suparnika za šefa SDP-a Zagreba i Željka Antunović

Željka Antunović
Marko Lukunić
24.09.2009.
u 23:58

Iako je u srijedu Predsjedništvo stranke odlučilo da se unutarstranački izbori odgađaju na tri mjeseca, kandidature su jučer ipak zaključene.

Mjesto predsjednika zagrebačke organizacije SDP-a uz aktualnog predsjednika Milana Bandića, njegova zamjenika Ivu Jelušića i Davora Bernardića pokušat će osvojiti i Željka Antunović. Ona je posljednja, jučer, istaknula svoju kandidaturu povukavši se usput iz utrke za mjesto članice Predsjedništva zagrebačkog SDP-a.

Iako je u srijedu Predsjedništvo stranke odlučilo da se unutarstranački izbori odgađaju na tri mjeseca, kandidature su jučer ipak zaključene i ako još neka ne pristigne poštom, što je malo vjerojatno, za mjesto predsjednika najjače stranke u metropoli natjecat će se tih četvero kandidata.

Malo je tko proteklih mjeseci očekivao da će Bandić imati toliko protukandidata, osobito nakon njegove premoćne pobjede na izborima za gradonačelnika. No, prvi mu se usudio suprotstaviti Davor Bernardić, a samo dan kasnije i Ivo Jelušić. Bernardić je dugo smatran odanim Bandiću, na koncu, i u Sabor je ušao kao njegov zamjenik, no jedan stranački dužnosnik uvjerava nas da je Bernardić jednako blizak i Bandiću i Zoranu Milanoviću.

Iako bi trebao biti Bandićeva desna ruka, Ivo Jelušić zapravo je lojalniji stranci nego svom šefu i očito je ocijenio da je ovo njegova prilika, osobito ako se Bandić kandidira za predsjednika Republike. Kandidatura Željke Antunović također je još jedan prilog teoriji da će Bandić pokušati osvojiti Pantovčak. Iako nikada nisu bili bliski niti su pretjerano vjerovali jedno drugome,

Bandić i Željka Antunović iznenada su se našli na istoj strani kada je Milanović osvojio vlast u SDP-u, tako da ih se sada smatra saveznicima u borbi protiv Milanovića. Željka Antunović očito je ocijenila da se neće na unutarstranačkim izborima morati sukobiti s Bandićem jer on najvjerojatnije više neće ni biti u stranci bez obzira na to pobijedi li ili izgubi na predsjedničkim izborima.

Ključne riječi

Komentara 3

MO
momak23
08:54 25.09.2009.

hahaha jajebica... ;)

GA
gala
09:59 25.09.2009.

eto treba se ostaviti dojam da je sdp moderna stranka u kojoj su i žene ravnopravne. samo da se još i milanović ne kanidira i pomrsi sve račune

BT
bili-tartuf
00:10 25.09.2009.

Jajebica...bi reka Jajan..-:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije