25 dojava o kršenju samoizolacije

U Vukovarsko - srijemskoj županiji još uvijek bez pozitivnih na koronavirus

koronavirus
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
22.03.2020.
u 14:53

Povodom epidemije korona virusa, ali i potresa u Zagrebu oglasio se i gradonačelnik Vinkovaca koji je na konferenciji za novinare izrazio žaljenje ali i poručio svima kojima je pomoć potrebna Grad Vinkovci im stoje na raspolaganju

Prema posljednjim podacima Stožera Civilne zaštite Vukovarsko – srijemske, a nakon održane sjednice Stožera, na području Županije i dalje nema potvrđenih slučajeva pojave koronavirusa.

- Ukupno je testirano do sada 38 osoba, 1 nalaz se čeka, a još 3 će biti obavljena danas. Pod mjerama samoizolacije nalazi se 881 osoba, bilo je 25 dojava o kršenju samoizolacije i od toga 4 prekršajne prijave. U objektima za karantenu nalazi se 3 osobe odnosno 18 vozača kamiona, izvijestili su iz Stožera.

S obzirom da je epidemiološka situacija u Vukovarsko-srijemskoj županiji stabilna pozivamo sve građane da se pridržavaju svih mjera i uputa za prevenciju širenja od pojave koronavirusa i da ostanu kod kuće.

Povodom epidemije korona virusa, ali i potresa u Zagrebu oglasio se i gradonačelnik Vinkovaca koji je na konferenciji za novinare izrazio žaljenje ali i poručio svima kojima je pomoć potrebna Grad Vinkovci im stoje na raspolaganju.

- Uz sve probleme s koronavirusom, ovaj potres je dodatno zakomplicirao situaciju i vjerujem da će se sada mijenjati svi oni planovi i strategije koji su do sada dogovoreni. Procjene su da ćemo već danas imati priliv naših građana koji su na radu ili borave u Zagrebu, stoga ovim putem apeliramo na njih da se pridržavaju svih odredbi i da ako su bili u bilo kakvom kontaktu s osobama u izolaciji ili zaraženim osobama, odnosno, ako imaju bilo kakvih sumnji po pitanju zaraze, da budu odgovorni i odu u samoizolaciju, rekao je Bosančić.

VIDEO Boysi sudjeluju u selidbi inkubatore iz bolnice u Petrovoj

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije