JEDNA OD NAJDULJIH

U županjskoj Sladorani završena 68. slatka kampanja

Sladorana
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
06.01.2015.
u 14:59

Godina je bila vrlo povoljna za šećernu repu pa su ostvareni rekordni prinosi

U županjskoj Sladorani su završili 68. šećernu kampanju koja je trajala ravno sto dana i bila je jedna od najduljih. Prema kvotama što ih je odredila Europska komisija, tri hrvatske šećerane su dobile dozvolu za proizvodnju 193.000 tona šećera, od čega županjska Sladorana 67.000 tona i taj plan je do kraja ispunjen. U Sladorani kažu kako je godina bila vrlo povoljna za šećernu repu pa su ostvareni rekordni prinosi - prosjek je 70 tona po hektaru, a neki su imali i do 90 tona po hektaru. No, digestija ili sadržaj šećera u šećernoj repi je bio dosta nizak zbog napada bolesti lista.

Direktor za organizaciju proizvodnje šećerne repe u Sladorani Ivo Rešić kaže kako posebnu zahvalu zaslužuju kooperanti koji unatoč smanjenoj otkupnoj cijeni i novim uvjetima otkupa, nisu smanjili površine pod šećernom repom pa im je Sladorana izašla u susret smanjenjem donje granice digestije s 13 na 11 posto zbog čega su kooperanti u konačnici ipak zabilježili pozitivan financijski učinak. Ugovaranje s kooperantima za ovu godinu je već počelo.

>> Sladorana će proizvesti 70.000 tona šećera, 6 tisuća tona više od kvote

Komentara 1

PR
praskozorje
01:50 08.01.2015.

Svakako onaj tko će glasovati za Josipovića, neka pogleda ovaj film!!! Film govori o brigadi Josipovićeva oca!!! Ti ljudi koje je ta brigada obradila, nisu bili procesuirani,već su bez suđenja likvidirani i to 30 000 u roku osam dana i to vrlo humanim metodama!!! Ta brigada je bila sastavljena od 80% Hrvata(smeća) jedino se brat Srbin pokajao;-) Prosudite sami!!! https://www.youtube.com/watch?v=WWQ8OdT3f1I

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije