ISLAMSKA DRŽAVA

Ubijen japanski talac? Preživjeli za njegovu smrt krivi premijera

Kenji Goto
Foto: Screenshot Youtube
24.01.2015.
u 18:18

Islamska država više ne traži novac već puštanje "sestre" iz ruku jordanskog režima

Danas su na internetu objavljeni fotografija i zvučni zapis prema kojima je jedan od dvojice japanskih talaca koje drži teroristička organizacija Islamska država ubijen nakon što je istekao rok za  otkupninu, prenosi CNN.

Na fotografiji koju je objavio poznati simpatizer Islamske države vidi se preživjeli talac Kenji Goto kako u ruci drži fotografiju na kojoj je navodno obezglavljeni Haruna Yukawa. objava se dogodila četiri dana nakon što je ID objavio video u kojemu od japanske vlade za puštanje talaca traži isplatu 200 milijuna dolara u roku od 72 sata.

Japanski ministar obrane Gen Nakatani rekao je da vlada provjerava vjerodostojnost tvrdnje. Premijer Shinzo Abe danas je komentirao objavu.

- To je bilo nečuveno, neoprostivo nasilje - komentirao je Abe, tražeći da se Goto odmah pusti.

Na zvučnom zapisu glas koji navodno pripada Gotou na engleskom jeziku kaže da je Abe kriv za Yukawinu smrt jer nije ispoštovao rok isplate, a potom izgovara novi zahtjev.

- Više ne žele novac tako da ne morate brinuti o financiranju terorista. Samo traže puštanje njihove zarobljene sestre Sajide Rishawi - kaže glas.

- Jednostavno je. Dajte im Sajidu i ja ću biti pušten. Želim ponovno naglasiti kako je jednostavno spasiti moj život. Dovedite im njihovu sestru iz ruku jordanskog režima i ja ću odmah biti pušten - ja za nju - dodaje.

>> Islamska država za dvoje Japanaca traži 200 milijuna dolara

Komentara 12

Avatar spira
spira
18:40 24.01.2015.

Zašto se ne piše o ubistvima ukrajinskih fašista .... Predsednik Donjecke narodne republike (DNR) Aleksandar Zaharčenko, nakon što su kijevske snage granatirale centar Donjecka, u kojem su poginule i ranjene desetine ljudi, namerava da izda naređenje da se više neiše ne uzimaju zarobljenici. „Posle ove tragedije, izdaću naređenje da se više ne uzimaju zarobljenici. Nisu nam potrebne razmene” – izjavio je lider DNR, navodi Donjecka informativna agencija.

MA
makotako
20:11 24.01.2015.

kojih ukrajinskij fasista, koja ukraina?

Avatar spira
spira
19:11 24.01.2015.

Islamsku državu stvorila Amerika. Japan treba da traži oštetu o Amerike

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije