Podignuta optužnica

Ubio nepokretnog brata, sakrio tijelo u blizini kuće pa lažno prijavio nestanak

Ilustracija
Matija Habljak/PIXSELL
24.07.2023.
u 21:58

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku podiglo je pred sisačkim Županijskom sudom optužnicu protiv muškarca (56) kojega se tereti da je u Kutini, u noći na 6. listopada 2020., ubio svojeg brata (51) za kojeg je nakon ubojstva dojavio da je nestao.

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitete, izvijestilo da muškarca tereti za teško ubojstvo brata koji je bio u potpunosti lišen poslovne sposobnosti i teško pokretan. Dodalo je i da se okrivljenika tereti da je ubio brata na neutvrđeni način, nakon čega je tijelo odnio i sakrio u blizini obiteljske kuće pa lažno dojavio da mu je brat nestao.

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku napomenulo je da je sudac sisačkog Županijskog suda prihvatio prijedlog tužiteljstva da mu se produži istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Mediji su ranije izvijestili da je policija u ožujku 2022., u šumi u blizini mjesta stanovanja, pronašla dijelove tijela i odjeće nestalog muškarca te da je iscprno vještačenje pronađenog materijala otkrilo identitet osobe, kao i da je ubijena u vlastitoj kući.

Dodali su da su i susjedima i policiji bile čudne okolnosti nestanka s obzirom na to da je brat, kako su rekli, bio ovisan od tuđoj brzini i pomoći te da ne bio bio u stanju igdje otići sam bez da mu netko ne pomaže.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
01:05 25.07.2023.

Prijavio da mu je nepokretan brat nestao. Ovdje fali barem 20 deka mozga.

MA
Marinko1967
14:39 25.07.2023.

Strašna tragedija očigledno duboko poremećene osobe, s moralnim vrijednostima nedostojnim i životinje. I izjava: "da postanem invalid tražio bih da me se usmrti...", nažalost nije daleko od takvog moralnog poimanja. Kao da na neizravan način opravdava ovog monstruma. Zar smomo mi uvijek krivi za svoj invaliditet?

DU
Deleted user
09:06 25.07.2023.

Da postanem invalid tražio bih da me se usmrti.. ne želim biti na teret familiji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije