VIŠE PUTA JE SAM SEBE OZLIJEDIO

Detalji strašnog slučaja: Ubio vlastitu djecu jer je vjerovao da imaju 'zmijski DNK'

Law enforcement members guard the perimeter of the home of Republican presidential candidate and former U.S. President Donald Trump's shooting suspect
Foto: AARON JOSEFCZYK/REUTERS
1/2
29.08.2024.
u 19:08

U kolovozu 2021. godine, pakirao se za obiteljsko putovanje kada je bez riječi strpao svoje dvoje djece u kombi i odvezao se iz Santa Barbare

Matthew Taylor Coleman, sljedbenik kalifornijskog QAnona optužen za brutalno ubojstvo svoje dvoje male djece podvodnom puškom, opetovano se pokušavao ozlijediti dok je bio u saveznom zatvoru. Prema sudskim dokumentima, Coleman je koristio britvu kako bi se porezao, zaranjao je glavom u zahodsku školjku, udarao se šakom u lice te više puta snažno udarao glavom o pod, piše New York Post. Naime, Coleman je ubio dvogodišnje dijete i bebu od 10 mjeseci jer je smatrao kako imaju "zmijski DNK". 

Trenutno je pod promatranjem, a vlasti su ga počele liječiti protiv njegove volje, stoji u sudskim zapisima. Osim toga, u zatvoru je utvrđeno kako 40-godišnjak ispunjava kriterije za neodređeni spektar šizofrenije i drugih mentalnih poremećaja. Tužitelji kažu kako Coleman nije u mogućnosti razumjeti optužbe protiv njega niti je u stanju sudjelovati u vlastitoj obrani.

U kolovozu 2021. godine, pakirao se za obiteljsko putovanje kada je bez riječi strpao svoje dvoje djece u kombi i odvezao se iz Santa Barbare. Odveo je djecu preko granice u Meksiko i odsjeo u odmaralištu dva dana, a zatim je djecu odvezao na farmu gdje ih je ubio puškom za podvodni ribolov. Naime, uhićen je kada je pokušao ponovno ući u Sjedinjene Države te je optužen za ubojstvo američkih državljana u stranoj državi.

POVEZANI ČLANCI:

Coleman je trenutno smješten u nepoznatoj saveznog medicinskoj ustanovi u južnoj Kaliforniji, gdje se izjasnio da nije kriv za optužbe. Njegov branitelj, imenovan od strane suda, nije odgovorio na zahtjev za komentar. Nakon uhićenja 2021. godine, Coleman je navodno federalnim agentima priznao da je ubio svoju djecu jer je vjerovao da teorija zavjere QAnon sugerira da posjeduju zmijski DNK. Prema njegovim riječima, bio je uvjeren da ih mora ubiti kako bi zaštitio ljudsku rasu, što je navedeno u nalogu za pretres od 30 stranica, objavljenom u to vrijeme. Ponekad nesuvislo lupetajući, Coleman je navodno rekao agentima FBI-a da "vidi kako se svi dijelovi dešifriraju kao 'Matrix', te da je on Neo," glavni lik filma.

“Rekao je da su vizije i znakovi otkrili da njegova žena posjeduje DNK zmije i da ju je prenijela svojoj djeci te da sve stvari ukazuju na ideja da njegova djeca imaju oštećeni DNK koji će se proširiti ako se nešto ne poduzme u vezi s tim" stoji u priopćenju. Nakon Colemanova uhićenja, njegova supruga Abby napustila je Kaliforniju i vratila se u svoju državu Texas, gdje trenutno živi, ​​okružena svojom obitelji.

>> FOTOGALERIJA Ovo je Sirijac (26) koji je nožem ubadao ljude u Njemačkoj: Na sud stigao u helikopteru, nosio bijelu rukavicu

 
Law enforcement members guard the perimeter of the home of Republican presidential candidate and former U.S. President Donald Trump's shooting suspect
1/38
Ključne riječi

Komentara 1

YE
Yeah
21:10 29.08.2024.

Što nas trujete/zsstrašujete takvim tekstovima! Kome to treba??.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije