Zoran Ristović Prika

Ubojica Slavka Ćuruvije smaknut nakon atentata?

Slavko Ćuruvija
Screenshot Youtube
20.01.2014.
u 10:59

Supruga ubijenog Ćuruvije koja je bila s njim u trenutku zločina, vidjela je ubojicu i opisala ga policiji no ona tvrdi kako to nije bio Kurak koji je, prema optužnici, ispalio smrtonosne hice u vlasnika Dnevnog telegrafa.

Mediji u Srbiji nagađaju kako Slavka Ćuruviju nije ubio Miroslav Kurak koji je u bijegu negdje u Africi, i kojega optužnica tereti da je neposredni počinitelj ubojstva beogradskog novinara, već da je to izvjesni Zoran Ristović Prika, nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne operacije.

No, Ristović je mrtav, a i danas nerazjašnjene okolnosti njegova ubojstva idu u prilog novinskim nagađanjima. Supruga ubijenog Ćuruvije koja je bila s njim u trenutku zločina, vidjela je ubojicu i opisala ga policiji no ona tvrdi kako to nije bio Kurak koji je, prema optužnici, ispalio smrtonosne hice u vlasnika Dnevnog telegrafa. Ristović bi, prema nekim indicijama, mogao biti jedan od dvojice egzekutora, ali on je dvije godine nakon ubojstva Ćuruvije, pronađen mrtav i masakriran u kanalizacijskoj cijevi na beogradskoj periferiji, a kako tvrdi neimenovani izvor lista Naše novine, likvidiran je hicem u potiljak "nakon višednevnog zvjerskog mučenja".

- Ristović je čovjek kojega je spomenula Ćuruvijina udovica kada je govorila o tome da postoji drugi počinitelj. Ona je dajući iskaz u policiji nakon petolistopadskih promjena (pada Miloševića) opisala upravo Ristovića, koji je, međutim, ubrzo nakon toga ubijen 2001. Njegovo tijelo bilo je izmasakrirano, a bili su mu odrezani jezik i uši, što je bila jasna poruka ubojica – tvrdi izvor Naših novina.

>> Srbija: Politička pitanja i sad se rješavaju vatrenim oružjem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije