'pao' na graničnom prijelazu

Uhićen kontroverzni biznismen Tomislav Opačak, brat bivše saborske zastupnice

Slavonski Brod: Tomislav Opa?ak koji je osvojio ve?inu glasova na strana?kim izborima SDP-a
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
29.07.2024.
u 14:20

Nakon što je Opačak pobjegao u BiH nagađalo se da je želio tamo zatvorsku kaznu zamijeniti za novčanu te ju platiti kako ne bi mogao provesti vrijeme iza rešetaka

Kontroverzni poduzetnik iz Slavonskog Broda Tomislav Opačak uhićen je jutros na graničnom prijelazu Svilaj nakon što je iz BiH ušao u Hrvatsku, potvrdila je policija. Za njim je bila raspisana međunarodna tjeralica nakon što je početkom ove godine pobjegao u BiH. Riječ je o bratu bivše nezavisne saborske zastupnice, ranije SDP-ove Marine Opačak Bilić.

“Danas u 9.04 sati, na graničnom prijelazu Svilaj na ulazu u Republiku Hrvatsku, uhićen je 43-godišnjak za kojim je raspisana potraga. Policijski službenici su navedenog predali u zatvor u Požegi”, potvrđeno je iz PU brodsko-posavske. Opačak se, prema informacijama Županijskog suda u Slavonskom Brodu, trebao 8. siječnja ove godine javiti u kaznionicu u Požegi na izdržavanje osmomjesečne zatvorske kazne nakon priznanja i nagodbe s USKOK-om.

Tu je kaznu dobio zbog iznude i prijetnje radniku svoje tvrtke. Zbog toga je neko vrijeme proveo u istražnom zatvoru što će mu biti uračunato u kaznu. Nakon toga je pobjegao u Bosnu i Hercegovinu. Početkom veljače Opačak je tvrdio kako nije pobjegao, već da se u susjednoj državi oporavlja nakon operacije tumora. Opačak ima još kaznenih procesa.

Mediji podsjećaju kako je Opačak početkom 2022., na Općinskom sudu u Dubrovniku, nepravomoćno osuđen na godinu dana bezuvjetnog zatvora zbog prevare prilikom kupnje kontrolnog paketa dionica građevinske tvrtke Ragusa. Dodaju i da je Opačak ranije osuđen zbog krađe kontejnera koji je kasnije donirao stradalima u potresu na Baniji, a uvjetno je osuđen na sedam mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine zbog prijeti brodskom gradonačelniku Mirku Duspari.

Nakon što je Opačak pobjegao u BiH nagađalo se da je želio tamo zatvorsku kaznu zamijeniti za novčanu te ju platiti kako ne bi mogao provesti vrijeme iza rešetaka. Iz BiH je poručio da je otišao na liječenje, no sud o tome nije dobio službene informacije. U nastavku procedure Opačak bi trebao biti odveden u kaznionicu kako bi konačno izdržao dosuđenu kaznu. Nagađa se kako bi zbog problema sa zdravljem mogao zatražiti prekid izdržavanja kazne.

VIDEO Buknuo požar u trgovačkom centru u Šibeniku

Ključne riječi

Komentara 6

PR
prajdali100
16:42 29.07.2024.

A vidi " biznismena", vidi cvika,glava na mjestu...ljepota.

PE
Pentagon
15:57 29.07.2024.

Važno je naglasiti da mu je sestra iz SDP-a. Svi bi oni bili isti da su na vlasti.

GN
gnoj
14:54 29.07.2024.

Nije moguće da je on kriv, to je sve poštena SDP obitelj !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije