Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI TAKAV SLUČAJ

Uhićena utjecajna ministrica na Maldivima: Vjeruje se da je izvodila crnu magiju nad predsjednikom

FILE PHOTO: Maldives president-elect Mohamed Muizzu
Foto: Stringer/REUTERS
1/3
27.06.2024.
u 18:27

Crna magija, koja se na Maldivima naziva i 'fandita' ili 'sihuru', kažnjiva je na otoku sa šest mjeseci zatvora te se smatra ozbiljnim prijestupom pod islamskim zakonima

Jedna od najutjecajnijih ministrica u vladi Maldiva uhićena je pod optužbama da je ''izvodila crnu magiju nad predsjednikom države''. Fathimath Shamnaz Ali Saleem, ministrica zadužena za okoliš i energetike, uhićena je ove nedjelje zajedno s još dva političara u glavnom gradu Male. Navodna meta ministričine ''crne magije'' bio je upravo predsjednik Mohamed Muizzu, koji je preuzeo dužnost u studenom 2023.

Prema pisanju lokalnih medija, Saleem je zadržana u zatvoru zbog istrage koja je u tijeku, ali policija nije potvrdila kako je ministrica uhićena zbog crne magije, prenosi Metro.co.uk. Ipak, obavljen je pretres njenog doma te su izuzete sve stvari koje je Saleem možda koristila u ritualu. Nije poznato koji su to predmeti korišteni, ali medij navodi kako to često biva kokos koji neki koriste u ritualima. 

Inače, crna magija, koja se na Maldivima naziva i 'fandita' ili 'sihuru', kažnjiva je na otoku sa šest mjeseci zatvora te se smatra ozbiljnim prijestupom pod islamskim zakonima. Ljudi diljem otoka prakticiraju razne tradicionalne ceremonije, vjerujući kako će to njihovim suparnicima donijeti nesreću. 

Ipak, ovo je prvi puta da je crna magija bila predmet istrage nekog političara na Maldivima. Jedini sličan slučaj zabilježen je 2016. kada je otkriveno kako je tadašnji predsjednik Abdulla Yameen Abdul Gayoom zakopavao kokose i jaja na ključnim lokacijama kako bi napakostio svojim oponentima na izborima. 

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTO Zlatnik 'Hum' ušao u Guinnessovu knjigu rekorda: Pogledajte najmanju kovanicu na svijetu

FILE PHOTO: Maldives president-elect Mohamed Muizzu
1/12

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije