Granično pitanje

Ujedinjena Kraljevina: Ovaj bilateralni spor stvar je hrvatske i slovenske Vlade

Savudrijska vala/Piranski zaljev
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
29.06.2017.
u 20:08

- Primili smo na znanje odluku Suda. Ujedinjena Kraljevina bila je konzistentno jasna u podršci procesu pred Arbitražnim sudom - mi podržavamo legalno rješavanje sporova.

Ujedinjena Kraljevina voljela bi vidjeti rješenje spora, no na dvjema je stranama da odluče kako će se to postići, poručili su danas iz britanskom Ministarstva vanjskih poslova.

- Primili smo na znanje odluku Suda. Ujedinjena Kraljevina bila je konzistentno jasna u podršci procesu pred Arbitražnim sudom - mi podržavamo legalno rješavanje sporova.

Ovaj bilateralni spor stvar je hrvatske i slovenske Vlade. Ujedinjena Kraljevina voljela bi vidjeti rješenje tog spora, no na tim je dvjema stranama da odluče kako će se to postići - kažu.


 

Komentara 31

Avatar dotur vice
dotur vice
22:18 29.06.2017.

Kaže naša stara poslovica "nikad ne reci nikad", pa sam tako i Ja, zadnjim upisom prije par mjeseci mislio reći ovom portalu "Zbogom i nikad više". Međutim, čuvši danas ovu ( očekivanu vijest, s obzirom kako se sve odvijalo ), i čitajući večerašnje komentare, mogu reći svim prijateljima forumašima; Gospodo, smirite strasti !!! Hrvatska ima u svojim rukama "Sveti Gral" graničnog spora a u biti klasično slovenačko posezanje za tuđim teritorijem!!! Vidim neki su gnjevni na Engleze i njihovu politiku pa ću samo napisati da Kraljevski institut za geografiju u Londonu, u svojim kartama granicu Hrvatske i Slovenije u Savudrijskoj vali povlači crtom sredine. Samo i isključivo o Hrvatskoj ovisi kako će se ovaj nepotreban sukob, a u biti ponavljam, klasično posezanje za susjedovim teritorijem riješiti. U rukama imamo "slovenačko oružje"!!!! Ako se naši "vrli" političari odluče upotrijebiti ga, biti će to "mat u dva poteza".

Avatar Aristarhh
Aristarhh
20:37 29.06.2017.

Kad su SAD vidjele da će biti problema oko ulaska Hrvatske u EU i NATO zbog Slovenije izveli su dupli dribling iza leđa aktera. Prvo su izvukli iz špijunskog rukava problem za Sanadera i tim driblingom otvorili put Hrvatske dalje.. E a da bi stvar došla u okvire međunarodne regulative opet su iz špijunskog rukava izvukli kontaminaciju arbitraže i novim driblingom vratili stvar na početak. Ali Hrvatska nije zaustavljena. Dobro da nisu Sloveniji još u Hagu ponudili i muzičku želju :)

DU
Deleted user
23:09 29.06.2017.

Ova javna izjava UK o nepriznavanju arbitraže je od svjetskog značaja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije