Turističko vijeće

Ukinuti poticaji za turiste u špici sezone

'09.01.2012., Zagreb - Ministar turizma Veljko Ostojic u svom ministarstvu na Prisavlju. Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
19.01.2012.
u 18:04

Novost je da će se poticati dolazak gostiju tijekom zime. Dani turizma, pak, zbog štednje bit će bez večera i klapa

Ministarstvo turizma i ove će godine potrošiti jednako, 49,5 milijuna kuna, na poticanje turističkih dolazaka, ali više ni kune za dolaske u srpnju i kolovozu. Kroz udruženo oglašavanje poticat će se skupni dolasci samo izvan sezone te, što je novost, zimi. To je na prvoj sjednici Turističkog vijeća pod njegovim predsjedanjem danas objavio ministar turizma Veljko Ostojić.

– Svjesni smo da kasnimo s objavljivanjem mjera, ali partneri su imali usmena obećanja i vjerujemo da neće biti velike štete – kazao je Ostojić, aludirajući na to da su izbori usporili turističke rutine. HTZ će 2012. raspolagati sa 12% manje novca nego lani – 252 milijuna kuna – i to ako iz državnog proračuna stigne lanjska svota od 95 milijuna kuna. Skromna su i očekivanja – ponavljanje lanjskih rezultata.

 – Prilagodili smo se krizi. Nećemo štedjeti na online promociji, ali hoćemo na tiskanim materijalima, TV oglašavanju i prezentaciji na Danima turizma – rekao je Ostojić. Dakle, ubuduće će izostajati večere, klape i slično

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
08:20 20.01.2012.

Nevjerojatno: jedina privredna grana koja u Hrvatskoj donekle funkcionira i donosi ogromne kolicine novca je turizam. I sada ce kmeri upravo njima skinuti budzet!!!!! Umjesto da se ulaze jos vise!!!! Stedjeti na danima turizma i po sajmovima u inozemstvu!!!!!! Tko je tog kretena stavio na tu funkciju????? Zar kmeri hoce unistiti i ovo malo sto jos funkcionira u Hrvatskoj?

Avatar Jorge
Jorge
11:44 20.01.2012.

Poticaje treba davati našim davateljima usluga a ne stranim touroperatorima. Znamo dobro slučaj kad se za poticaje za dolaske davala akontacija firmi u Londonu. Naravno da je ona nakon primitka novca - bankrotirala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije