Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASILE SE SIRENE

FOTO Rusi odgovorili na napade Ukrajinaca: Raketirane zgrade u Kijevu, najmanje dvoje ozlijeđenih

Foto: reuters
1/5
23.06.2024.
u 09:07

Kijev, njegova okolna regija i nekoliko drugih diljem Ukrajine bili su pod uzbunom za zračni napad oko sat vremena u nedjelju ujutro, počevši od 4:50 ujutro po lokalnom vremenu

Ruski sustav protuzračne obrane uništio je 12 ukrajinskih bespilotnih letjelica koje su gađale rusko područje Brjansk, rekao je u nedjelju guverner tog područja koje graniči s Ukrajinom. Prema dosadašnjim podatcima u napadaju nije bilo žrtava niti štete, rekao je Alexander Bogomaz, guverner područja Brjansk u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Osim napada Ukrajinaca, i Rusija je noćas pokrenula zračni napad na Kijev i njegova okolna područja, prisilivši sustave protuzračne obrane da odbiju udare, rekao je gradonačelnik ukrajinske prijestolnice i administracija širega kijevskog područja u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Kijev, njegova okolna regija i nekoliko drugih diljem Ukrajine bili su pod uzbunom za zračni napad oko sat vremena u nedjelju ujutro, počevši od 4:50 ujutro po lokalnom vremenu. Reutersovi svjedoci izvijestili su da su čuli nekoliko eksplozija u i oko Kijeva koje su zvučale kao da sustavi protuzračne obrane pogađaju zračno oružje. Dvije su osobe ozlijeđene, a deseci stambenih i drugih zgrada su oštećeni u ruskom raketnom napadu na regiju Kijeva tijekom noći, rekao je u nedjelju čelnik regionalne državne uprave.

Od tri rakete koje je lansirala Rusija, ukrajinski sustav protuzračne obrane uništio je dvije iznad kijevske regije, rekao je u nedjelju zapovjednik ukrajinskih zračnih snaga Mikola Oleščuk. U svojoj izjavi u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram Oleščuk nije rekao što se dogodilo s trećom raketom.

POVEZANI ČLANCI:

Krhotine koje su padale ozlijedile su dvije osobe kojima nije bila potrebna hospitalizacija, rekao je na Telegramu Ruslan Kravčenko, šef administracije kijevske regije. Krhotine su također oštetile šest višekatnica i više od 20 privatnih kuća, dodao je Kravčenko. Osim toga, oštećena je benzinska postaja, ljekarna, zgrada administracije i tri automobila u regiji.

Podsjetimo, ove su subote ruske navođene bombe pogodile stambenu zgradu u Harkivu i usmrtile tri osobe, te ozlijedile više od 50. Slike objavljene na internetu prikazuju dijelove peterokatnice u ruševinama, s razbijenim prozorima i balkonima te dijelovima zgrade razbacanima po tlu, oko kratera koji je napravila raketa.

- Ovaj ruski teror navođenim bombama mora se i može zaustaviti - napisao je Zelenski na Telegramu. Regionalni guverner Oleh Siniehubov potvrdio je da je četvero ozlijeđenih u teškom stanju.

>> FOTO Rusi bombardirali Harkiv, tri osobe su poginule

1/13
Ključne riječi

Komentara 34

Avatar Stomugromova3
Stomugromova3
12:34 23.06.2024.

@Jopa;in contextus tvog posta negdje dolje.Upravo u tome i lezi problem.Neces ih naci nigdje jer se boje konfrontacije sa cinjenicama. Ipak,jedanput sam bio svjedok jednog one-man-show rusofila u Bogovicevoj koji je brzo podvio rep i nestao jer su ga gosti verbalno demolirali(cinjenicama a ne proukrajinskim parolama). Izuzevsi nekoliko profesionalnih rusofila,postoji kod nas jos jedna skupina;osobe koje lijece vlastite komplekse i sire propagandu 'povratka na good-old komunizam,neku SFRJ po uzoru na danasnju Rusiju i 'vodju' ala paranoidni sizofren Putin,bratstvo i jedinstvo i ostalo sto je davno iza nas anonimnim pamfletima koje redovito ponavljaju,ah,na njih gledam kao na neke surogate 'cyber revolucije'. Ipak takvi su poput erozije koja unistava temelj drustva vrlo opasni za Hrvatsku. Cudi me da ih se u ime demokracije stiti umjesto pozove na odgovornost. U europskoj Hrvatskoj bi takvi trebali biti proglaseni persona non grata.

Avatar dosadno
dosadno
09:38 23.06.2024.

Fashi propagandisti na državnoj tv, gnjevni što ukrajinci pognute glave ne prihvaćaju najnovije kremljenkove uvjete ukrajinske kapitulacije, zazivaju nastavak udara na civilnu energetsku infrastrukturu. Zaključujući da žrtvu udari na energetsku infrastrukturu "očito ne bole dovoljno da se opamete". Pa treba pojačati - dodati naci terorizmu i udare na hidroenergetsku infrastrukturu. Sve dok ih "ne počne boljeti". Pa prihvate kapitulaciju. Eto, to je slika i prilika režima koji podupire 80-tak posto populacije.

NE
NenadNikolicCroatia
09:54 24.06.2024.

Rostov, napadnuta ruska vojna baza i skladište municije. Sumi, grad od 260.000 stanovnika na sjeveru Ukrajine i administrativno sjedište blizu ruske granice napadaju prednje izviđačke i diverzantske ruske skupine. Kako se Ukrajinci nisu dobro obrambeno pripremili u tom podučju Rusi ulaze u gradska predgrađa. Ukrajinsko bombardiranje i granatiranje ruskih snaga usporava ruski napredak, ali sve to za Ukrajince ne izgleda dobro. Ukrajinci bombardiraju i ruske trupe na ruskom teitoriju ali sve to isto izgleda loše. Ukrajinci su usred rata bili iznenađeni !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije