Ukrajinski veleposlanik:

Susreo sam se s Buljevićem i nije imao nikakvih primjedbi

Oleksandr Levčenko
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
22.03.2016.
u 20:40

Ukrajinska strana garantira kvalitetu svog rada. Na Plesu tijekom dvije godine poslije završetka remonta boravi pet ukrajinskih stručnjaka spremnih odmah intervenirati ako dođe do nekog kvara – kaže veleposlanik Levčenko

Nadležna hrvatska povjerenstva provjerila su kvalitetu remonta i utvrdila da su zrakoplovi potpuno ispravni i spremni za uporabu. Na osnovu toga je bila izvršena njihova primopredaja Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu, komentirao je za Večernji ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj Oleksandr Levčenko.

– Ukrajinska strana garantira kvalitetu svog rada. Na Plesu tijekom dvije godine poslije završetka remonta boravi pet ukrajinskih stručnjaka spremnih odmah intervenirati ako dođe do nekog kvara – kaže veleposlanik.

Početkom ožujka, dodaje, posjetio je novoimenovanog ministra obrane Josipa Buljevića– Imali smo izuzetno srdačan i otvoren razgovor, ali ni riječi mi nije rekao o nekakvim problemima s remontiranim MiG-ovima – kaže veleposlanik. Na navode da se sumnja da je u odabiru izvođača bilo korupcije kaže: – Ako postoji osnovana sumnja odnosno mita na pravnim je tijelima da to provjeri. Mislim da bi neki drugi komentari bili nekorektni. 

>>Grabar-Kitarović zabrinuta zbog stanja hrvatskih borbenih zrakoplova

>>Bilo je jasno da se neće ugrađivati novi dijelovi jer se više ne proizvode

Komentara 3

Avatar juricamesko
juricamesko
21:23 22.03.2016.

upravo tako veleposlaniče.od ministra Buljevića niste loše niti mogli čuti dok se sve ne istraži i provjeri.bio bi neozbiljan ministar kad bi vam bez čvrstih i nepobitnih dokaza bilo što rekao a kamo li optužio ukrajinski stranu premda mislim da je ovo više naš problem nego nekog ukrajinskog poduzeća ili zavoda za remont.razumljivo je da su oni možda ugradnjom starijih dijelova htjeli što više zaraditi ali ne možemo naći opravdanje za naše ministarstvo ako im je to podvaljeno ili promaklo.ili se radi o aljkavosti i nesposobnosti ili o nečemu sasvim nezakonitom,a to može samo utvrditi iscrpna i detaljna istraga ne štiteći nikoga.

MA
marco75
09:29 23.03.2016.

Harangu oko MIG-ova pokrenuo je HDZ protiv prethodne vlade, jer im ne mogu (ne znaju) pronaći kosture u ormaru što kod njihove vlade nije uopće trebalo tražiti, ispadali su sami.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije