Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šteta od 1.500 eura

Ukrali karticu iz kuće 66-godišnje žene pa uplaćivali putovanja. Policija uputila upozorenje

Foto: pixabay
1/3
25.06.2024.
u 12:47

Policija podsjeća građane na važnost samozaštitnog ponašanja. Važno je nikada ne držati PIN broj uz bankovne kartice i najbolje ga je zapamtiti.

Nepoznata osoba ukrala je bankovnu karticu 66-godišnjakinje dok je bila odsutna iz kuće i izvršila niz transakcija, uključujući kupovinu proizvoda i rezervacije putovanja. Materijalna šteta iznosi oko 1.500 eura, javljaju iz PU brodsko-posavske. 

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s ispostavom Vrpolje zaprimili su dojavu od 66-godišnjakinje da je postala žrtvom računalne prijevare. Incident se dogodio 24. lipnja, kada je nepoznata osoba iskoristila odsutnost oštećene kako bi otuđila njezinu bankovnu karticu. Policija intenzivno radi na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela i provodi kriminalističko istraživanje.

Policija podsjeća građane na važnost samozaštitnog ponašanja. Važno je nikada ne držati PIN broj uz bankovne kartice i najbolje ga je zapamtiti. Također, nikada ne dijelite svoje osobne podatke s drugim osobama.  Kako bi se zaštitili od krađa i prevara, važno je zaključavati stanove, obiteljske kuće, ulazna vrata u dvorište te osobne automobile. Nemar i nepažnja mogu olakšati posao kradljivcima i prevarantima. Ukoliko posumnjate na prijevaru ili postanete žrtvom kaznenog djela, odmah obavijestite policiju na broj 192, savjetuju iz policije. 

VEZANI ČLANCI: 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije