Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
županijski sud

Ovo je osumnjičeni za ubojstvo svojih roditelja u Slavonskom Brodu, određen mu istražni zatvor

Slavonski Brod: Privođenje sucu istrage osumnjičenog za ubojstvo majke i oca
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
1/9
Autori: Hina, Večernji.hr
22.06.2024.
u 13:44

"Odredio sam istražni zatvor okrivljeniku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela teškog ubojstva'.

Muškarac (45) osumnjičen za ubojstvo svojih roditelja doveden je pred Županijski sud u Slavonskom Brodu gdje je sudac Mile Soldo odlučivao o zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora.

"Odredio sam istražni zatvor okrivljeniku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela teškog ubojstva. Istražni zatvor određen je radi potrebe neometanog odvijanja kaznenog postupka, a radi se o kaznenom djelu za koje je predviđena kazna dugotrajnog zatvora od najmanje 10 godina. Postoji mogućnost da mu bude izrečena za svako djelo kazna dugotrajnog zatvora u trajanju od 21 do 40 godina. U slučaju da se kazni za oba djela kazna zatvora može biti i 50 godina - rekao je istražni sudac Soldo." izjavio je sudac Soldo za 24sata

Osumnjičeni, koji je pred istražnog suca doveden u pratnji dvojice policajaca sa lisicama na rukama i zavojem na desnoj ruci, pretpostavlja se da se samoozlijedio tijekom počinjenja kaznenog djela. Kako piše 24sata prema  neslužbenim informacijama, tvrdio je da nije počinio zločin i da je zatekao roditelje već ubijene. Osumnjičeni je tijekom petka ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu, nakon čega je otvorena istraga zbog sumnje da je u četvrtak u obiteljskoj kući u Slavonskom Brodu hladnim oružjem ubio oca (78) i majku (76). Roditelji su od zadobivenih ozljeda preminuli na mjestu.

>>> Privođenje sucu istrage osumnjičenog za ubojstvo majke i oca u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod: Privođenje sucu istrage osumnjičenog za ubojstvo majke i oca
1/9

Susjedi su izjavili da je osumnjičeni imao psihičkih problema, no Centar za socijalnu skrb nije imao zabilješke o nadzoru nad njim ili njegovim roditeljima. Policija je također potvrdila da protiv njega nije bilo prijava zbog obiteljskog nasilja. Muškarac je neko vrijeme radio u Francuskoj, a po povratku je kupio kuću u istoj ulici gdje su živjeli njegovi roditelji te je radio kao zaštitar.

Majka osumnjičenog bila je teško pokretna žena koja se kretala uz pomoć hodalice, ali je unatoč tome svaki dan odlazila u crkvu. Otac je bolovao od karcinoma u posljednjem stadiju. Osumnjičeni će najvjerojatnije tijekom istrage biti podvrgnut psihijatrijskom vještačenju kako bi se utvrdilo njegovo mentalno stanje u vrijeme izvršenja kaznenog djela.

VEZANI ČLANCI: 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije