OPET U PROBLEMIMA

Uljaniku blokirali račun, tvrtke otkazuju ugovore, plaće upitne

Radnici Uljanika i 3. maja održali prosvjedni skup ispred Banskih dvora
Patrik Macek/PIXSELL
02.10.2018.
u 11:01

'Obavještavamo investicijsku javnost da je račun društva Uljanik d.d. blokiran. U tijeku su pregovori s ovrhovoditeljima oko deblokiranja računa', navodi se u objavi Uljanika na Zagrebačkoj burzi

 Iz Uljanika su u utorak izvijestili da im je blokiran račun te da su u tijeku pregovori o njegovu deblokiranju.

"Obavještavamo investicijsku javnost da je račun društva Uljanik d.d. blokiran. U tijeku su pregovori s ovrhovoditeljima oko deblokiranja računa", navodi se u objavi Uljanika na Zagrebačkoj burzi. 

Iz tog su pulskog brodogradilišta jučer objavili da je kanadski Algoma Central Corporation raskinuo ugovor o gradnji broda za prijevoz rasutog tereta koji je trebao graditi Uljanik.

Uz taj otkaz ugovora, Uljanikovi kupci početkom rujna otkazali su ugovore za ukupno četiri novogradnje. 

Račun Uljanika bio je blokiran i u razdoblju od 29. do 30. kolovoza te od 3. do 13. rujna, kada je uslijedila deblokada i za isplatu plaća radnicima.

>> Pogledajte video o prosvjedu radnika Uljanika u Puli

Ključne riječi

Komentara 7

VK
VKSS
11:21 02.10.2018.

Necete u Irsku,nego cemo mi vas financirati,a vi ce te proizvoditi gubitke,a brodove vam otkazuju. Kao i u svakoj takvoj firmi milojin menađera koji uzimaju bonuse,visoke place i otpremnine i sve to iznad mogucnosti...i na kraju svejedno propadne...jel vi mislite tko ce nam mirovine opskrbiti..toliko uhljeba,toliko socijale,toliko raznih milijunskih otpremnina...tko ce to sve platiti,pa zato nam drzava i uzima pola place,zato na svakih potrosenih 1000 kn drzavi ide 250...samo da vi ne bi u Irsku,mozes misliti,tko nas pita šta...

Avatar nekakav
nekakav
12:13 02.10.2018.

radnici se nek ubuduće šetaju oko kuća ids-ovaca i šefova uprave, nadzornog odbora, onih istih koje su kao dioničari postavljali na funkcije. radnici uljanika nek više nikad ne traže od države novac za plaće, već od vlasnika, sukladno udjelima, broju dionica. radnici uljanika napokon moraju prihvatiti činjenicu da su cijeli radni vijek bili u biti javni službenici, na državnom proračunu, jer od svojeg rada nisu mogli živjeti, bez stalne obilne državne pomoći njihovo poduzeće ne bi živjelo.

MO
modovisisajteMaraschino
11:21 02.10.2018.

i što bi sad trebali? primat plaće iz proračuna dok lopovska uprava maže lovu i subvencije? imate lopovsku upravu, lopovski sindikat i lopovski IDS... idite njima i namirite dugove... a ne opet da vas sindikat nagovori da idete u Zagreb....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije