skup

Ultranacionalisti u Beogradu sa slikama Putina i Mladića

srbija
Reuters/Pixsell
17.03.2012.
u 20:05

Okupljeni su nosili transparente \"Srbija i Rusija, ne Europska unija\", \"Dogodine u Prizrenu\", \"Svetog Save nam je zavet ostao, da branimo naše Kosovo\".

BEOGRAD - Oko 300 pristalica srpskih ultranacionalista pokreta \"Naši\" koji su prije nekoliko dana \"proslavljači\" rođendan srebreničkog krvnika Ratka Mladića u dva navrata spalili vojvođansku zastavu i \"Obraz\" okupili su se danas na Trgu Republike u Breogradu kako bi obilježili \"osmu godišnjicu stradanja Srba na Kosovu 17. ožujka 2004.\", javljaju mediji u Srbiji.

Okupljeni su nosili transparente \"Srbija i Rusija, ne Europska unija\", \"Dogodine u Prizrenu\", \"Svetog Save nam je zavet ostao, da branimo naše Kosovo\", a pristaše ova dva pokreta nosili su slike novoizabranog predsjednika Rusije Vladimira Putina i haaškog optuženika i srebreničkog krvnika Ratka Mladića.

Govornici na skupu kritizirali su Beograđane \"što su zaboravili na godišnjicu stradanja Srba, kritizirali su Srbiju što je poslala žandarmeriju da razbija srpske barikade na Kosovu i poručili kako neće nastati nacija Kosovara\", javlaj agencija Fonet.

Ključne riječi

Komentara 75

WA
wahr
20:17 17.03.2012.

Davanje pretjeranog publiciteta ovom dogadjaju od strane VL ima svrhu da se kod Hrvata zgadu Rusi. Ali Hrvati nece tome nasijesti. Doci ce vrijeme kad ce potlaceni i prijatelji demokracije sirom svijeta nositi sliku Putina. A tko je nama Hrvatimaa kriv da mi ne izadjemo s slikom Gotovine i Putina? A tko je nama Hrvatima kriv sto nemamo nikoga da stavimo pored generala Gotovine?

WA
wahr
20:23 17.03.2012.

Nosili su sliku Putina i u Siriji, zato jer se suprostavio americkom planu da teroristi zagospodare zemljom.

RO
roko511
12:50 19.03.2012.

MATASHOKAC -bitno je da se vi nikome ne uvlačite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije