Olujno nevrijeme

Umalo tragedija: S prevrnutog broda spasili devetero djece!

valovi (1)
Owen Humphreys/Press Association/PIXSELL
05.09.2013.
u 19:41

Olujni udari i veliki valovi prevrnuli su kraj Malte jedan brod s devetero djece u blizini obale San Paola

Dok Hrvatska te većina Staroga kontinenta zadnjih dana uživa u stabilnom kasnoljetnom vremenu, jug srednjeg Sredozemlja, točnije područje Malte i Sicilije suočava se s nestabilnim vremenskim prilikama koje podsjećaju na ranu jesen.

Sustav olujnih grmljavinskih oblaka razvio se u četvrtak ujutro na obalama Tunisa te se nastavio kretati prema sjeveroistoku, uz daljnji razvoj grmljavinske naoblake, piše Crometeo. Sredinom dana i poslijepodne nevrijeme je zahvatilo područje Malte. Na dijelove otoka u samo nekoliko sati palo je 50 litara kiše po četvornom metru. Dok se u Italiji temperatura penjala do čak +35°C, na Malti je za nevremena pala na samo 19°C.

Zbog obilnih oborina velik dio otoka zahvatile su bujice i poplave. Osim oborina štetu je načinio i olujni vjetar koji je na obalama dosezao 100 kilometara na sat, rušeći električne stupove, krovove i drveće. Olujni udari i veliki valovi prevrnuli su jedan brod s devetero djece u blizini obale San Paola. Na sreću, pravodobnom intervencijom sva su djeca spašena i zbrinuta u lokalni dom zdravlja te nitko nije ozlijeđen.

>>Pula potopljena, pijavice harale Dubrovnikom i u Istri!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije