Međunarodna anketa

Unatoč mjerama štednje, Austrijanci najsretniji u Europi

'15.12.2010, Innere Stadt, Wien, AUT,  Wien Feature, im Bild Weihnachtsmarkt / Christkindlmarkt vor dem Rathaus im ersten Wiener Gemeindebezirk// Foto © nph /  M. Gruber'
'nph / EXPA / Gruber'
29.03.2012.
u 15:49

U Austriji je sretno 84 posto stanovništva, a "vrlo zadovoljno" ili "zadovoljno" s načinom i kvalitetom življenja čak njih 89 posto

Austrijanci su najsretniji Europljani, a Austrija je prva u Europi po kvaliteti življenja, rezultat je najnovije studije marketagenta.com.

U ovoj osammilijunskoj zemlji sretno je 84 posto Austrijanaca, a "vrlo zadovoljno" ili "zadovoljno" s načinom i kvalitetom življenja čak njih 89 posto. Slijede Švicarci (83 posto) i Nijemci (80 posto).

Anketa je također pokazala da više od 42 posto Austrijanaca tvrdi da je njihova financijska situacija "vrlo dobra" ili "dobra", a da 30 posto anketiranih u idućih godinu dana očekuje povećanje plaće.

Austrijski mediji ističu da je riječ o senzacionalnom rezultatu koji pokazuje da sreću i zadovoljstvo Austrijanaca ne mogu narušiti čak ni rigorozne mjere štednje "teške" 2,8 milijardi eura, prihvaćene u srijedu kasno navečer u austrijskom parlamentu, od kojih većina stupa na snagu već 1. travnja ove godine.

Problem koji trenutačno muči stanovnike ove alpske zemlje su njihovi domaći političari. Istraživanje pokazuje da tek mršavih tri posto Austrijanaca vjeruje svom političkom vrhu, a dvoje od petero anketiranih Europskoj uniji i svemu onome što taj projekt obuhvaća.

Prilično "teška" brojka je da samo 17 posto austrijskih ispitanika ima pozitivno mišljenje o stranim doseljenicima. Mediji ističu da je još samo u Mađarskoj netrpeljivost prema strancima veća nego u Austriji.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar wratnik
wratnik
17:38 29.03.2012.

Austrijski putokaz,; Socialmarktwitrschaft, buducnost covjecanstva; jedan kao primjer je Norveska, norveska je svojevremeno dala otkaz Kapitalizmu i Neoliberalizmu, i uveli su Socialmarktwitschaft, Norveska je danas jedna zemlja koja ima najveci standart na svijetu. Kod njih zaradjuje jedan prosjecni stanovnik duplo vise nego jedan amerikanac, Umedjuvremenu se u nekoliko zamalja razmislja o tom modelu, -kao jedan je primjer Austrija,- austrijanci pokusavaju jedan slican prinzip, stose moze i vidjeti iz dole pokazane Statistike, kod njih je samo jos jedan problem.. Koalicija, u koaliciji jos nisu dovoljno svatili da je to jedini putokaz za bolji zivot stanovnistva. Zasto je to tako? Prije godinu dana je jedan cuveni Ekonom napisao u Internetskom Portalu, slijedeci blok. Kapitalizam stoji ispred ogromnog ZIDA i vise nema kud, jer se je istrosijo... Bruttoinlandsprodukt je Einwohner zu Kaufkraftstandards (Quelle: EU-Kommission) Frankreich 2010 - 26.250 Deutschalnd 2010 - 29.087 Griechenland 2010 - 21.543 Österreich 2010 - 30.503 Ovdje je vidljivo koliko je Autrija sa svojim modelom, iako jos u pokusnom stadijumu dobila na uspjehu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije