VELIKA PODRŠKA

Unutarstranački izbori u SDP-u: Bernardić predao 10.500 potpisa

davor bernardić, sdp, potpisi
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/10
30.10.2016.
u 15:32

Uz istaknute SDP-ovce Bernardiću su se pridružili i predsjednici zagrebačkih lokalnih organizacija.

Kandidat za predsjednika Socijaldemokratske partije Hrvatske Davor Bernardić predao je danas u središnjici stranke na Iblerovom trgu oko 10.500 potpisa članova i time uz veliku podršku članstva službeno potvrdio svoju kandidaturu. 

Davora Bernardića u predaji potpisa pratIli su brojni članovi stranke, a među njima i istaknutiji SDP-ovci. Podršku su mu još jednom potvrdili Zlatko Komadina, Rajko Ostojić, Željka Antunović, Zoran Vasić (predsjednik ŽO SDP-a Sisačko-Moslavačke županije), akademik Ivo Šlaus, Nenad Livun (predsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske), Matej Mišić ( predsjednik Foruma mladih grada Zagreba) i Tanja Dalić (bivša zamjenica ministra rada i mirovinskog sustava).

Uz istaknute SDP-ovce Bernardiću su se pridružili i predsjednici zagrebačkih lokalnih organizacija

- Želim zahvaliti članovima SDP-a diljem Hrvatske na ovako velikom broju potpisa. Oni dokazuju da u našoj stranci nema klime straha i da većina naših ljudi želi jači, bolji i pobjednički SDP, te da zajedno vjerujemo u promjenu. Jedino jak SDP je garancija jake Hrvatske. U Banskim dvorima i u Sabornici vladajući iz jednog apsurda padaju u drugi i niz se nastavlja. Tek što su predstavili poreznu reformu oni je potpuno mijenjanju, tek što su predstavili Vladu, izmijenili su je. Tek što su istaknuli jamstva, povukli su ih. To je  sve, samo nije vjerodostojno. Najveći apsurd je to što se mi danas u Hrvatskoj ne dogovaramo kako stvoriti novu vrijednost, nego raspravljamo o tome kako ubirati porez.

SDP ćemo vratiti radništvu, ljudima koji žive od plaće zarađene svojim radom i znanjem. Radnicima, od poljoprivrednika, onih u starim i teškim industrijama do onih u novim tehnologijama i modernim zanimanjima, malim poduzetnicima, a posebno mladima koji će dobiti važniju ulogu i veću odgovornost u kreiranju naših politika.  U SDP ćemo vratiti temeljne vrijednosti socijaldemokracije i našim budućim politikama osigurat ćemo društvenu pravednost. A ona podrazumijeva smanjivanje nejednakosti među ljudima, kako društvenih tako i političkih - kazao je Bernardić.

Prije predaje potpisa na Iblerovom trgu Davor Bernardić se na zagrebačkoj Knežiji družio sa članovima , gdje je njih više od dvije stotine napunilo dvoranu mjesne samouprave. Okupljanjem pred predaju potpisa, još jednom su Davoru Bernardiću dali podršku u kandidaturi za predsjednika SDP-a Hrvatske i njegovom programu promjena  u stranci.

Članovi SDP-a novog će predsjednika stranke birati u subotu 19. studenog 2016. godine. 

>> Članovi SDP-a odlučit će o novom šefu i imenu stranke

>> Hajduković prvi predao potpise za predsjedničku kandidaturu u SDP-u

Komentara 5

DU
Deleted user
10:24 31.10.2016.

bas kako pise u komentaru ranije, tako mlad a vec fosil. meni je otpisan davnih dana kad je stupio u partiju umjesto da ganja struku, hvali se fakultetom koji je iznimno zahtjevan ali odbacuje struku i baca se u kaljuzu zvanu politika.

PO
portugisac
17:39 30.10.2016.

Zna se da je SDP slijednik SKH i još su valjda kao takovi registrirani zbog svih blagodati od novaca, infrastrukture, nekretnina i logistike koje su naslijedili. Šta je naj gore naslijedili su i ideologiju. U svemu tome je naj žalosnije što niti Bernardić kao naj mlađi koji ne bi trebao skroz biti otrovan komunističkom ideologijom nije u stanju da se javno odrekne onih koji su napustili sjednicu kada se izglasavala neovisnost Hrvatske.Također se treba javno odreči zločinca Tita i Jugoslavenstva. Tu mu je naj veća životna šansa da crvenu petokraku pretvori u crvenu ružu i da partiju pretvori u stranku. Zar moram da hvalim SDP i Bernardića da se ovaj komentar ne briše.

DU
Deleted user
09:21 31.10.2016.

Ne da se hvalim, ali rečeno onako pučki a opet fino, zabolje me ona stvar za unutarstranačke izbore u SDP-u i za toga Bernardić Dadu. Zima je na vratima pa mi je sad puno konkretnija briga kako ju progurati uzaa što manje troškove grijanja. Možda sam politički uskogrudan jer ne dajem javnu potporu gospo'nu B. Dadi, ali ne mogu iz vlastite kože.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije