ŽRTVA OKUPATORA

Utrkom obilježavaju 23. godišnjicu smrti tovarničkog svećenika Ivana Burika

Ivan Burik
06.10.2014.
u 13:40

U molitvi će uz sudionike 6. Memorijalne utrke Vukovar – Tovarnik sudjelovati Kolinda Grabar Kitarović, Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava

- U srijedu, 8. listopada obilježavamo 23. obljetnicu mučeničke smrti velečasnog Ivana Burika, isti dan slavimo i Dan neovisnosti Republike Hrvatske. Udruga dr. Ante Starčević iz Tovarnika, zajedno s MK Hrvatski sokol iz Osijeka već šestu godinu zaredom organizira utrku koja je posvećena vlč. Ivanu Buriku i svim mučenicima Crkve u Hrvata - rekao je Antun Ivanković, predsjednik Udruge dr Ante Starčević iz Tovarnika i navodi program obilježavanja godišnjice ubojstva tovarničkog župnika Ivana Burika kojega su 8. listopada 1991. u podrumu župnog stana ubili "dragovoljci" iz Srbije koji su sa domaćim Srbima i JA okupirali Tovarnik.

Obilježavanje će započeti u 10 sati u Vukovaru na ušću rijeke Vuke u Dunav molitvom ispred križa Žrtvama za slobodnu Hrvatsku. U molitvi će uz sudionike 6. Memorijalne utrke Vukovar – Tovarnik sudjelovati Kolinda Grabar Kitarović, Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Start utrke  u 10,20 sati na vukovarskom mostu Jean-Michel Nicolier, označit će kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i gradonačelnik Ivan Penava. Cilj je u Tovarniku na groblju Sv. Križa oko 13,30 sati, a tada će uslijediti polaganje vijenaca i zajednička molitva na mjestu masovne grobnice i kod spomen-poprsja i groba svećenika Ivana Burika.

U tovarničkoj Župnoj crkvi Sv. Mateja apostola i evanđeliste 18 sati služit će se misa zadušnica za velečasnog Ivana Burika. Misu će svojim pjevanjem uveličati Slavonsko tamburaško društvo "Pajo Kolarić" iz Osijeka.

>> Darovali papi Franji knjigu i film o smrti župnika Ivana Burika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije