Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Uživajte u sunčanom i toplom vikendu: Početak tjedna donosi novu promjenu vremena

Split: Građani i turisti pronašli spas od vrućina na plažama
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
28.06.2024.
u 08:50

Za područje srednje i južne Dalmacije izdano je za petak zbog vjetra žuto upozorenje koje vrijeme opisuje kao potencijalno opasno

Vrijeme će danas biti pretežno sunčano i toplije, dok se u unutrašnjosti mjestimice očekuje umjerena naoblaka. Uz jači razvoj oblaka, mogući su lokalno i pljuskovi s grmljavinom, osobito poslijepodne na istoku. Ujutro će na kopnu biti mjestimice magla. Vjetar će biti većinom slab, na Jadranu umjeren sjeverozapadni, poslijepodne i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom od 27 do 32°C, navodi u vremenskoj prognozi Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Za područje srednje i južne Dalmacije izdano je zbog vjetra žuto upozorenje koje vrijeme opisuje kao potencijalno opasno. Mjestimice je moguć jak sjeverozapadnjak i zapadnjak, a kasno navečer i pojačana bura. Najjači udari bit će 35-40 čvorova (65-75 km/h). 

"Iako su uobičajene i česte u ovoj regiji, očekuju se lokalno ili potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa, ako putujete, pratite informacije o prometu", stoji u upozorenju DHMZ-a. 

VEZANI ČLANCI:

Vrijeme će za vikend biti većinom sunčano, uz osjetan porast temperature i umjeren jugozapadnjak. Početkom novoga tjedna stiže promjena vremena koja će najprije zahvatiti zapadne krajeve. 

"Na veselje mnogih, za vikend će u unutrašnjosti prevladavati sunčano. Temperatura zraka osjetno će porasti, pa će najviše vrijednosti biti između 30 i 35 stupnjeva. Blago olakšanje od vrućine u nedjelju će pružati umjeren jugozapadnjak. Zatim u ponedjeljak slijedi promjena vremena uz lokalno izraženije pljuskove i grmljavinu. Oblaci i kiša početkom radnog tjedna zahvatit će i sjeverni Jadran, moguće i neverini. No do tada će na obali biti sunčano i vruće. Slab do umjeren sjeverozapadnjak, u nedjelju će prolazno okrenuti na jugo i južni vjetar", navela je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing.

 

GALERIJA Ovdje je izmjerena najviša temperatura ikad zabilježena
Split: Građani i turisti pronašli spas od vrućina na plažama
1/13

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije