PREŠLI 20 MILIJARDI EURA

Plenković: Hrvatskoj je uplaćena četvrta rata iz NPOO-a

Zagreb: Sjednica Vlade RH održana je u NSK
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
15.04.2024.
u 12:53

Dobili smo informaciju da je Hrvatskoj uplaćena 4. rata iz NPOO-a ukupno 142 milijuna eura. Time smo uz recentnu uplatu preskočili 20 milijardi eura koje su uplaćeni iz EU, poručio je Plenković

Posljednja sjednica Vlade održala se ovog ponedjeljka u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, svega dva dana prije parlamentarnih izbora. Na samom početku obratio se Andrej Plenković te izrazio sućut obitelji preminuloga Josipa Manolića, te mu zahvalio na doprinosu u stvaranju Hrvatske. 

- Dobili smo informaciju da je Hrvatskoj uplaćena 4. rata iz NPOO-a ukupno 142 milijuna eura. Time smo uz recentnu uplatu preskočili 20 milijardi eura koje su uplaćeni - poručio je pa dodao kako je Hrvatska druga najuspješnija članica u provedbi NPOO-a, ispred je jedino Italija. Komentirao je potom investicije u zdravstveni sustav, kao i gradnju nove dječje bolnice u idućem mandatu, ako pobijede na izborima.

- Bili smo i na početku radova na Trgu pravde. Objedinjujemo vrlo važne institucije: Upravni sud, Visoki upravni sud, Trgovački sud, Visoki trgovački sud... To će biti najveća investicija u infrastrukturu pravosudnog sustava ikada - komentirao je.

Komentara 6

Avatar Ayatollah of Rock 'n' Rollah
Ayatollah of Rock 'n' Rollah
13:26 15.04.2024.

Ne samo da je izabran Turudić, nego mu se i nova zgrada i kancelarija rade 😁 Zloran Muljanović će fasovat srčani. Amen!

Avatar Zgubider..
Zgubider..
13:35 15.04.2024.

"...Prešli 20 miljardi eura..."___Jel zna netko gdje su ti novci?! Švicarska, Austrija, Cipar?

GA
galico
13:53 15.04.2024.

Ma daj...a to što imamo najveći pad industrijske proizvodnje u EU nećemo spominjati. Osim toga ovaj novac, tj. tu uplatu će poglodati stranački poslušnici a ti ćeš pokušati spriječiti istrage EU tužitelja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije