UZNEMIRENA JAVNOST

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Učiteljica u Francuskoj udarila curicu po leđima i poprskala je tekućinom u lice

Foto: Pixabay
1/2
10.09.2024.
u 17:47

Roditelji u početku nisu znali za video, ali žena koja ga je snimila predala ga je nakon dva dana. "Odmah smo otišli podnijeti prijavu", rekao je otac

Francuske vlasti pokrenule su kriminalnu istragu nakon što je na društvenim mrežama objavljena snimka na kojoj se vidi učiteljica koja udara trogodišnjakinju u školi u Parizu. Navodno je učiteljica poprskala neidentificiranu tekućinu u lice djevojčice kad je ona vikala 'mama, mama'. Snimka koju je objavila odvjetnica roditelja trogodišnjakinje izazvala je šok i bijes diljem zemlje. Navodni napad dogodio se prošlog utorka, 3. rujna, prvog dana školske godine u školi Frères-Voisins u 15. arondismanu. Na objavljenoj snimci se vidi neidentificirana učiteljica koja stoji iznad uplakane djevojčice prije nego što ju je ona udarila po leđima, uslijed čega je trogodišnjakinja pala na pod.

Vanessa Edberg, odvjetnica koja zastupa roditelje djevojčice i koja je objavila video na X-u (nekadašnjem Twitteru), izjavila je u utorak: "To nije bila pljuska. Udarala ju je po leđima. Ono što se dogodilo je izuzetno ozbiljno." Odvjetnica je kazala kako je učiteljica uzela malu bocu i "poprskala neidentificirani proizvod na njezino lice".  Prema njoj,  djevojčica i ostatak njezine obitelji "su izuzetno traumatizirani", a oni su cijeli slučaj prijavili policiji i tužiteljstvu. Incident je, kako navodi, potajno snimila majka drugog djeteta, koja je bila u učionici cijeli dan. "Ranije je udarila moju kćer, zato je i imala takvu emotivnu reakciju, a majka koja je bila tamo odlučila je snimiti diskretno", izjavio je otac djevojčice za Le Parisien, prenosi Daily Mail.

Djevojčica je nakon što ju je učiteljica udarila bila poslana u kut gdje je nastavila vikati 'mama, mama' i plakati. Nakon čega ju je učiteljica poprskala s tekućinom, može se čuti njezin glas: "Eto, je li ti sada dobro?"  Učiteljica je također rekla djevojčici: "Vidjet ćeš, tvoj tata će se vratiti kad mu ja to kažem." Roditelji u početku nisu znali za video, ali žena koja ga je snimila predala ga je nakon dva dana. "Odmah smo otišli podnijeti prijavu", rekao je otac, koji je izjavio kako je i njegovog sina "učiteljica gurnula sa strane" kad je bio tamo tamo prije dvije godine.

Učiteljica je u utorak navodno bila "na bolovanju" dok je čekala na razgovor s vlastima, rekao je glasnogovornik škole i dodao: "Učiteljica je priznala činjenice i ispričala se obitelji". Napad na dijete mlađe od 15 godina kazneno je djelo kažnjivo zatvorom u Francuskoj. Načelnik 15. arondismana u Parizu Philippe Goujon komentirao je cijeli slučaj."Ovo se dogodilo dan nakon početka školske godine. Učiteljica je uhićena i odmah zamijenjena."

FOTO Devastirana tvornica postaje kompleks kakav Hrvatska nije vidjela: Ovdje niču stambeni blokovi, bazen, učenički dom...

1/40

Komentara 4

XA
xaron
00:36 11.09.2024.

Ponașanje za osudu i udaljavanje sa posla. Kad otpustimo sve koji se neprimjereno ponașaju neče biti nikoga da radi sa djecom. Na to upučuju podatci o nedostatku učitelja i profesora u nașim șkolama.

NI
niko63
18:21 10.09.2024.

Strašno, izgleda puno strašnije nego kad Izrael pobije stotine civila u šatorskom naselju. Zar se ni malo ne sramite?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije