SPORNA SCENA

Vatikan o Olimpijskim igrama: 'Ne smiju se ismijavati ničija vjerska uvjerenja'

Foto: Facebook
1/12
04.08.2024.
u 10:20

"Sveta Stolica bila ožalošćena nekim prizorima sa svečanosti otvaranja Olimpijskih igara u Parizu."

Vatikan se ipak oglasio o svetogrđu na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu. Naime, Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u subotu 3. kolovoza 2024. priopćenje o svečanosti otvorenja Olimpijskih igara 26. srpnja u Parizu da je “Sveta Stolica bila ožalošćena nekim prizorima sa svečanosti otvaranja Olimpijskih igara u Parizu i može se samo pridružiti glasovima koji su se posljednjih dana podigli da osude uvredu koja je nanesena mnogim kršćanima i vjernicima drugih religija“.

„Na prestižnom događaju u kojem se cijeli svijet ujedinjuje oko zajedničkih vrijednosti ne bi trebalo biti nikakvih aluzija koje ismijavaju vjerska uvjerenja mnogih ljudi. Sloboda izražavanja, koja, očito, nije upitna, svoju granicu ima u poštovanju drugih”, navodi se u priopćenju, koje je po mnogima moglo stići i ranije.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Raspjevani hrvatski brod na otvaranju: Orilo se 'Hrvatska, Hrvatska', nije nam smetala ni kiša

1/12

Komentara 3

VI
Vikar
12:03 04.08.2024.

Voke ideologija nas vodi u propast

Avatar Fićo
Fićo
16:19 04.08.2024.

Posljednja večera je uzeta sa razlogom upravo za to se ismija da se nije reagiralo samo bi se nastavilo još jače upravo da nova ideja je put u propast

V0
Vlaskoulicanec4.0
15:30 04.08.2024.

Sveta Stolica je ožalošćena..." Gdje je protest, gdje su reakcije, gdje je poziv na bojkot? Zamislite reakcije da se recimo islam tako ismijavao? Europa bi gorila!!! A ovi papci su "ožalošćeni"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije