NESREĆA KOD POŽEGE

Vatrogasni kamion bez vozača zabio se u terase dvaju kafića

Vatrogasna vozila i oprema za gašenje požara
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
27.08.2022.
u 20:19

Vozač je zaboravio povući ručnu kočnicu pa je vozilo samo krenulo preko trga u Kaptolu. Nema ozlijeđenih

Nesvakidašnju prometnu nesreću prouzročio je danas vatrogasni kamion bez vozača koji je tutnjao središtem mjesta Kaptola nedaleko od Požege i zabio se u terase dvaju kafića. Sve je, srećom, prošlo bez ozlijeđenih osoba.

Čuvši da se veliki vatrogasni kamion s dizalicom zabio u kafić, većina mještana pomislila je kako se vjerojatno radilo o nekoj žurnoj intervenciji i da je vozač u pokušaju da što brže stigne do cilja uslijed neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom i zabio se u objekt.

Policijskim je očevidom, međutim, utvrđeno da je razlog bizarne prometne nesreće posve drukčiji – mladi vozač je pri parkiranju vozila zaboravio povući ručnu kočnicu!

Kako su izvijestili iz Policijske uprave požeško-slavonske, u subotu oko 8 sati na Trgu Vilima Korajca u Kaptolu 23-godišnji vozač parkirao je vatrogasno vozilo marke Man požeških registarskih oznaka i napustio ga, ostavivši ga upaljenog. Prije toga, međutim, nije poduzeo sve mjere kojima se sprečava kretanje vozila, što je umalo dovelo do tragedije.

– Zbog nagiba ceste, parkirano vatrogasno vozilo samo je krenulo preko trga, oštetivši pritom cvjetnjake i reklamnu tendu prvog ugostiteljskog objekta u vlasništvu 49-godišnjaka. Nakon toga je prošlo kroz križanje s Veličkom ulicom te udarilo u betonski cvjetnjak u vlasništvu Općine Kaptol, a zatim i u terasu te reklamnu tendu drugog ugostiteljskog objekta u vlasništvu drugog 49-godišnjaka, gdje se i zaustavilo – navodi se u priopćenju koje potpisuje glasnogovornica PU požeško-slavonske Nikolina Janković.

Pripadnik službe zadužene za gašenje požara i spašavanje ljudskih života i imovine ovom je prigodom zbog vlastite nepažnje mogao prouzročiti pogibelj. Naime, prema dostupnim informacijama, na terasi kafića u trenutku nesreće sjedilo je nekoliko ljudi koje je u ispijanju jutarnje kave prekinuo krš i lom. Na sreću, sve je ipak završilo samo s materijalnom štetom.

Neopreznom vozaču vatrogasnog vozila na mjestu događaja naplaćena je novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

>> VIDEO Pogledajte ludu jurnjavu romobilom kroz naselje, auto ga jedva sustigao

Ključne riječi

Komentara 1

SU
subara
20:29 27.08.2022.

prva Hrvatska bespilotna letjelica ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije