TOPLINSKI VAL

Već danas do 37, ali najgore tek slijedi! Hrvatska će se crvenjeti, pogledajte što nas očekuje idući tjedan

Foto: PIXSELL, DHMZ
1/7
10.08.2024.
u 08:50

Gotovo bez daška vjetra nekima će biti sparno, ali će noći biti podnošljivije nego tijekom proteklog vala vrućine

Sunčano i vruće, vremenska je prognoza DHMZ-a za subotu. "Na sjevernom Jadranu danju od 33 do 36 °C, uz najviši stupanj upozorenja na toplinski val, koji će biti na snazi dijelom i zbog tople noći, od 22 do 26 °C. Njoj će pod Velebitom pridonijeti umjerena do jaka bura, dok će poslijepodne osvježenje duž obale donositi umjeren jugozapadni vjetar. I u sunčanoj Dalmaciji izmjena jutarnje slabe do umjerene bure i poslijepodnevnog sjeverozapadnog i jugozapadnog vjetra na malo do umjereno valovitom moru. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26 °C, a dnevna će porasti na vrućih 33 do 36 °C", prognozira i Tomislava Hojsak za HRTNa jugu Hrvatske u unutrašnjosti i do 37 °C. "Jutro toplo, na obali i vrlo toplo, uz temperaturu od 22 do čak 28 °C, također uz najviši stupanj upozorenja na vrućinu", navodi se.

"Stabilno i sunčano vrijeme na kopnu se nastavlja i idućih dana, pa će temperatura i dalje rasti. Već u nedjelju će poprimiti i obilježja toplinskog vala. Gotovo bez daška vjetra nekima će biti sparno, ali će noći biti podnošljivije nego tijekom proteklog vala vrućine", prognozira dalje Hojsak.

DHMZ je u tablici upozorenja već za danas crvenom bojom označio riječko i dubrovačko područje. U nedjelju i ponedjeljak 'pridružuje' im se i Split i okolica. U utorak samo tri regije nisu u crvenom; osječka, zagrebačka i gospićka. 

Foto: DHMZ

Prema sedmodnevnoj karti, vrućine se nastavljaju u 'nedogled'. Sve do petka, do kad su dostupne prognoze na DHMZ-u, vrijeme je sunčano i vruće. 

FOTO U njemu je porazbijano, slomljeno, iščupano i oguljeno sve što se dalo: A u danima slave bio je hrvatski raj za hedonizam

1/31

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije