Nova afera

'Već je poznata tehnologija da se za sve optuži HDZ'

Marina Lovrić-Merzel
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/2
03.02.2014.
u 15:30

Osoba s imenom i prezimenom je podnijela konkretne dokaze i krajnje je vrijeme da se to procesuira – tvrdi Mesić

Već je poznata tehonologija da se, kada se otkrije neki konkretan zločin, za sve optuži HDZ, koji naravno ne stoji iza toga, poručio je danas HDZ-ov Jasen Mesić komentirajući novu aferu sisačko-moslavačke županice Marina Lovrić-Merzel koju je otkrila bivša šefica njenog kabineta Jasmina Jovev.

- Naravno da su ove konkretne optužbe i konkretne prijave koje su podnesene nadležnim institucijama skandalozne i da je krajnje vrijeme da i SDP i nadležne institucije na to reagiraju, jer se navodno izgleda radi o konkretnim optužbama. Osoba s imenom i prezimenom je podnijela konkretne dokaze i krajnje je vrijeme da se to procesuira – tvrdi Mesić te dodaje kako osobno ne poznaje Jasminu Jovev, pa ne može reći je li ona bila aktivistica HDZ-a jer nema tih saznanja.

Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar podsjetio je da prijava protiv županice prema izjavama Jovev u DORH-u stoji već godinu dana. - Samo se mogu nadati i vjerovati da će nakon ovih javnih istupa odlučivanje istražnih tijela biti nešto malo brže. Hoće li to biti u kakvoj korelaciji i odnosu sa činjenicom da pitanje mandata državnog odvjetnika uskoro dolazi na raspravu redovitim putem ne znam, ne bi trebalo biti, ali može se i dogoditi – tvrdi Lesar. Bivša premijerka Jadranka Kosor primjetila je da je, iako nije prvi put da se uz sisačko-moslavačku županicu vezuju neke afere, ona svejedno pobijedila na lokalnim izborima, a tako je i u nekim drugim dijelovima Hrvatske, iako se protiv nekih načelnika, gradonačelnika ili župana čak vode i postupci i istrage.

- No to je jedno drugo pitanje o kojem moramo razgovarati jer se u puno slučajeva ne događa ono što zovemo osuda društva. U ovom slučaju predsjednik Vlade i predsjednik SDP-a mora brzo reagirati. Ne može si dopustiti da 15 dana šuti i očekujem da nešto danas kaže o tome jer se radi i o članici Predsjedništva, jer se radi o osobi koja je jako bliska i ministru Liniću i to sve treba staviti u kontekst nedavnih događanja i unutar SDP-a i u ovom konkretnom slučaju. Očekujem da DORH brzo reagira i da pokaže u kojem će smjeru ići. To je važno jer su izrečene vrlo teške optužbe i tavorenje nekoliko mjeseci bilo bi pogubno. Ovo nanosi dodatnu štetu SDP-u i Vladi u cjelini – vjeruje Kosor koja je ipak kaže, oprezna s optužbama koje daje osoba koja je u lošoj poziciji, kao Jovev koja je dobila otkaz. Zato, dodaje, svaku indiciju DORH mora uzimati vrlo ozbiljno i reagirati jako brzo jer se radi o čelnici jedne cijele županije.

- Kad budemo dobili odgovore hoće li biti istrage, je li ona pokrenuta i u kojem smjeru će to ići, tada će se moći očekivati sljedeći politički koraci. Sada predsjednik Vlade mora nešto reći, skrivati se od javnosti bilo bi pogrešno – nastavlja Kosor koja ne može niti želi komentirati to je li Jovev radila za HDZ, ali ipak dodaje da su se svi ovi podaci mogli plasirati i u vrijeme kampanje za lokalne izbore. Na pitanje misli li u pitanju da je ovaj napad na Lovrić-Merzel posljedica frakcijskih borbi u SDP-u, pogotovo jer ju je i ona povezala s ministrom Linićem, Kosor odgovara da ona ništa ne misli, već "samo konstatira činjenicu".

- Uvijek treba slagati i ništa nije jednostavno kako se na prvi pogled čini. Ta činjenica je dodatno opterećenje za Vladu, ali i ministra Linića jer se svuda spominje njihova bliskost. To ne mora značiti ništa, ali treba uzeti u obzir trenutačnu političku situaciju u kojoj odnosi unutar Vlade i SDP-a nisu idealni – primjetila je Kosor koja ipak ne misli da je ovo pokušaj da se sruši ministra Linića jer se slično već godinama govori o županici. - Ona nije naišla ni na kakav odgovor u stranci, bila je kandidat i opet je pobijedila. Cijeli je tu konglomerat činjenica, ali ponavljam, ovakave optužbe DORH mora uzimati ozbiljno i brzo reagirati – zaključuje Kosor.

>> Jovev vs. Merzel: Političko podmetanje ili jedna od najneugodnijih afera Milanovićeve vlasti?

Komentara 12

DU
Deleted user
15:50 03.02.2014.

a kad ce vec netko druga Bajića pozvati na odgovornost ili mozda da cijeli dorh damo u koncesiju nijemcima na 99 god.

Avatar __________
__________
15:42 03.02.2014.

Jedino hrabro zviždanje na način Jasmine Jovev može nešto promijeniti. Za razliku od zviždanja kroz krnjave zube.

LO
lokun
15:46 03.02.2014.

Sigurno je ukradenom lovom plaćala HDZ-ove predizborne aktivnosti ha ha ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije