U VIŠE ŽUPANIJA

Velika akcija USKOK-a i policije: Uhićena 41 osoba, nezakonito su izdavale dozvole za lov?

policija Ilustracija
Foto: Ilustracija/Nikola Cutuk/PIXSELL
1/2
17.01.2024.
u 10:56

Oglasila se i PU varaždinska te navela da je kriminalističkim istraživanjem obuhvaćena 41 osoba s prebivalištima na širem području Republike Hrvatske

U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji, izvijestio je USKOK te istaknuo kako uhićenja i hitne dokazne radnje provodi Policijska uprava varaždinska u koordinaciji s njima.

"Navedene radnje provode se na području više županija u odnosu više desetaka osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost", priopćeno je iz USKOK-a. 

Uhićenja diljem zemlje vezana su uz nezakonitosti oko izdavanja dozvola za lov, doznaje Večernji list. Kako neslužbeno doznajemo, istragom je obuhvaćeno i jedno privatno učilište u Krapinsko-zagorskoj županiji.

VEZANI ČLANCI:

Oglasila se i PU varaždinska te navela kako je kriminalističkim istraživanjem obuhvaćena 41 osoba s prebivalištima na širem području Republike Hrvatske. 

"Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske u suradnji s policijskim službenicima Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije PNUSKOK-a te policijskim službenicima više drugih policijskih uprava, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, na temelju naloga za pretrage izdanih od Županijskog suda u Zagrebu, započeli su u srijedu, 17. siječnja, provođenje više dokaznih radnji pretraga osoba, domova i drugih prostora te osobnih vozila i poslovnih prostorija kod većeg broja osoba osumnjičenih za počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti", navodi policija. 

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, kako se dodaje, osobe koje su uhićene bit će predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, dok će kaznena prijava biti podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

VIDEO Teška nesreća kod Zaprešića, vozač udario u naplatnu kućicu i na mjestu poginuo

Ključne riječi

Komentara 16

LU
Ludwik
11:09 17.01.2024.

Kad će više krenut u Hrvatske šume?! Kod nas ovi seoski partijski lupeži s krntijama od kamiona stječu milijune, a drvna industrija propala! Svi znaju kako se krade osim policije i USKOK-a!!!

DU
Deleted user
11:13 17.01.2024.

Evo sad će se hvaliti kako pravna država funkcionira....ehhh

N1
Neretva 1993
11:09 17.01.2024.

Ili ćemo biti država kako treba ili nas neće biti,samo hapsi i što prije osudi. Ta nije ovo Ekvator,moramo bit država za primjer!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije