UŽIVO: RAT U EUROPI

SAD: Postoje dokazi da Rusi kradu ukrajinsko žito kako bi ga prodali

Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
07.06.2022.
u 00:47

Rusija je u nedjelju u 6 sati ujutro po lokalnom vremenu iz Kaspijskog mora u smjeru Kijeva lansirala 5 krstarećih raketa X-22

Danas je 103. dan rata u Ukrajini. Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je da će Moskva imati 'nove ciljeve' ako Zapad opskrbi Ukrajinu dalekometnim projektilima. Rusija je u nedjelju u 6 sati ujutro po lokalnom vremenu iz Kaspijskog mora u smjeru Kijeva lansirala 5 krstarećih raketa X-22. Ukrajinska jedinica protuzračne obrane uništila je jedan projektil, a ostatak je pogodio "infrastrukturne objekte na sjeveru glavnog grada Ukrajine".

VIDEO Ruski projektil preletio nisko iznad nuklearke: 'Prijete svijetu novom katastrofom'

Tijek događaja: 

00.05  Ukrajinski portal Kyiv Independent javlja kako je Italija predložila da Ukrajina postane neutralna zemlja te da postigne sporazum s Rusijom o statusu Krima i Donbasa u sklopu mirovnog plana. 


23:03 - Američki državni tajnik Antony Blinken kazao je danas kako postoje dokazi koji potvrđuju da Rusija 'krade' ukrajinski izvoz žitarica kako bi ga prodala za vlastiti profit, prenosi Reuters. 

Blinken je kazao i kako su navodne krađe dijelom većih ruskih akcija tijekom rata u Ukrajini koji je onemogućio izvoz ukrajinskih žitarica. 

Reuters navodi kako je Blinken to kazao tijekom virtualnog okruglog stola s filantropima, neprofitnim organizacijama i privatnim poduzećima. 


22:35 - Još nekoliko desetaka američkih političara i direktora dodano je na rusku listu sankcioniranih individualaca, prenosi Reuters. 

Među njima je i ministrica financija Janet Yellen te ministrica energetike Jennifer Granholm kojima je zabranjen ulazak u Rusiju zbog ''odmazde'' jer ''stalno proširuju sankcije nad ruskim političarima i javnim osobama, kao i poduzetnicima''. 

Na listi je 61 osoba iz SAD-a. 


22:30 - 'Neviđeno' raseljavanje milijuna Ukrajinaca uslijed ruske invazije “pretvara se u krizu trgovine ljudima”, smatra Pramila Patten, posebna predstavnica Ujedinjenih naroda za seksualno nasilje.

Patten je u ponedjeljak rekla Vijeću sigurnosti UN-a u New Yorku da zapadni saveznici koji već vojno podržavaju ukrajinski otpor također trebaju "koherentan i koordiniran odgovor" za rješavanje hitne situacije.

''Žene i djeca koji bježe od sukoba na meti su trgovine ljudima i iskorištavanja – u nekim slučajevima suočeni su s daljnjom izloženošću silovanju i drugim rizicima dok traže utočište.

Nedostatak dosljedne provjere smještaja i prijevoznih aranžmana ozbiljan je problem, kao i ograničeni kapaciteti službi zaštite za rješavanje brzine i obujma raseljavanja.

Također postoji zabrinutost u vezi s mnoštvom volontera, s ograničenom provjerom, te malo ili nimalo obuke ili iskustva'', navela je.


22:26 - Na današnjoj konferenciji za medije Volodimir Zelenski kazao je kako su mirovni pregovori na 'nuli'. 

Također je ranije kazao kako vjeruje da Rusi namjeravaju zauzeti Zaporižje, što bi vojsci omogućilo brzo napredovanje prema središtu Ukrajine. 

- Neprijatelj želi zauzeti Zaporižje. Ima ih više, moćniji su, ali imamo sve šanse boriti se u tom pravcu - kazao je. 

Sjevjerodoneck i Lisičansk danas su ''mrtvi gradovi'', kazao je Zelenski, dodajući kako će ukrajinsko zapovjedništvo ''donositi odluke u skladu sa situacijom''. 

Između 10.000 i 15.000 civila još uvijek se nalazi u Sjevjerodonecku koji je tjednima granatiran od strane ruskog topništva, rekao je Zelenski.


21:36 - Ukrajinska sigurnosna služba privela je tri osobe optužene za suradnju s Rusima u Černihivskoj oblasti.

Navodno su se spremali pomoći ruskim postrojbama u slučaju druge invazije na regiju, navodi sigurnosna služba koja je u njihovim kućama pronašla rusko oružje, prenosi The Kyiv Independent.


21:00 - Ukrajinske trupe blokiraju Rusiju da zauzme stratešku cestu u Donbasu, izvijestio je Glavni stožer. 

Cesta povezuje gradove Bakhmut u Donjeckoj oblasti i Sjevjerodoneck u Luganskoj oblasti, prenosi The Kyiv Independent.


20:55 - Ukrajinske i ruske snage bore se ulicu po ulicu za kontrolu nad industrijskim gradom Sjeverodoneckom, u ključnoj bitci ofenzive Kremlja u istočnoj ukrajinskoj regiji Donbas.

Ukrajinsko ministarstvo obrane priopćilo je da Rusija raspoređuje dodatne vojnike i opremu u pokušaju zauzimanja najvećeg preostalog grada u pokrajini Luhansk koji je pod kontrolom Ukrajine.

Obje strane kažu da su jedna drugoj nanijele ogromne žrtve. Rusija kaže da je u misiji "oslobađanja" Donbasa nakon što su ukrajinske snage potisnule njezine trupe iz glavnog grada Kijeva i drugog ukrajinskog grada Harkova u ranoj fazi rata.

U potezu koordiniranom sa Sjedinjenim Državama, Britanija je rekla da će opskrbiti Ukrajinu višestrukim raketnim sustavima koji mogu pogoditi ciljeve udaljene do 80 km, osiguravajući precizniju vatrenu moć dugog dometa potrebnu za dosezanje položaja ruske artiljerije, koja je ključna komponenta borbenih planova Moskve.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je da će Moskva odgovoriti na zapadne isporuke oružja dugog dometa Ukrajini potiskivanjem ukrajinskih snaga dalje od ruske granice.


19:44 - Američke vlasti optužile su ruskog oligarha Romana Abramoviča za izvoz dva aviona američkog porijekla u Rusiju bez dozvole.

Savezni sud u New Yorku potpisao je danas nalog kojim se odobrava zapljena dva aviona u njegovom vlasništvu.

Tužitelji kažu da su oba zrakoplova prebačena u Rusiju u ožujku, kršeći američke sankcije uvedene Moskvi kao odgovor na njezinu invaziju na Ukrajinu. Riječ je o zrakoplovima Boeing 787-8 Dreamliner i Gulfstream G650ER, navodi The Guardian. 


19:41 - Deseci leševa ukrajinskih vojnika, koji su poginuli braneći čeličanu Azovstal u Mariupolju, vraćeni su u Kijev, prenosi BBC. 

Posmrtni ostaci se sada identificiraju DNK testiranjem, rekao je ukrajinski vojni zapovjednik Maksym Zhorin.

Mjesecima su ukrajinski vojnici u opkoljenoj čeličani sprječavali ruske snage da preuzmu kontrolu nad cijelim gradom. No, u svibnju su branitelji prepustili masivnu čeličanu ruskim snagama.

Predsjednik Zelenski ranije je istaknuo da Rusija drži više od 2500 ukrajinskih branitelja Mariupolja kao zarobljenike.


19:38 - Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je dekret koji predviđa isplatu pet milijuna rublji (cca. 570 tisuća kuna) obiteljima pripadnika Nacionalne garde Rusije (Rosgvardija) koji su poginuli u Ukrajini i Siriji.

Dekretom je Putin službeno priznao da su među poginulima u agresiji na Ukrajinu, koju Moskva opisuje kao posebnu vojnu operaciju, pripadnici Rosgvardije.

Riječ je o formaciji koja je izravno odgovorna Putinu, a osnovana je 2016. za borbu protiv terorizma i organiziranog kriminala. Uglavnom je korištena prethodno za slamanje protuvladinih prosvjeda.

Zapadni analitičari protumačili su raspoređivanje pripadnika Rosgvardije od početka rata kao znak pogrešnog uvjerenja Moskve da će brzo zauzeti velike gradove, uključujući prijestolnicu Kijev, gdje bi Rosgvardija imala ulogu održavanja reda i suzbijanja prosvjeda.

Međutim, ruske su se snage morale povući iz Kijeva i drugog najvećeg ukrajinskog grada Harkiva pa se sada najteže borbe vode u istočnom Donbasu.

Putin je ranije objavio sheme za kompenzaciju obitelji poginulih i ranjenih vojnika. Rusija je posljednji puta 25. ožujka objavila službeni broj poginulih ruskih vojnika u Ukrajini. Tada je Moskva kazala da je poginuo 1.351 ruski vojnik, dok ih je ranjeno 3.825. Ukrajina i zapadne vlade vjeruju da je sada brojka višestruko veća.


17:45 - Volodimir Zelenski priznao je da ruske snage imaju brojčanu prednost u bitci za istočni grad Sjevjerodoneck, ali je inzistirao na tome da ukrajinske snage imaju šanse za uzvrat.

Rekao je da se ukrajinske snage koje brane Sjevjerodoneck "drže" unatoč napadima ruskih vojnika, ali da je situacija na istočnoj bojišnici "teška".

Gradovi Sjevjerodoneck i Lisičansk "danas su mrtvi gradovi", rekao je.

Moskovske snage su "brojnije i moćnije", rekao je Zelenski, ali je ustvrdio da ukrajinske snage "imaju šanse" za uzvrat i da će ukrajinsko zapovjedništvo "donositi odluke u skladu sa situacijom".

Između 10.000 i 15.000 civila još uvijek se nalazi u Sjevjerodonecku, koji je tjednima granatiran od strane ruskog topništva, dodao je i naveo da će situacija za Ukrajinu postati vrlo teška ako se Rusija probije u istočnu regiju Donbasa.


17:07 - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski upozorio je da bi 75 milijuna tona žitarica moglo ostati u zemlji do jeseni.

Zelenski je rekao novinarima da je s Britanijom i Turskom razgovarao o ideji mornarice treće zemlje koja bi jamčila prolaz ukrajinskog izvoza žitarica kroz Crno more kojim dominira Rusija.


16:52 - Ukrajinska mornarica kaže da su se brodovi ruske crnomorske flote povukli na više od 100 kilometara od ukrajinskih obala kao rezultat njezinih napada projektilima i dronovima.

Mornarica je priopćila da su Rusi u nastojanju da povrate kontrolu nad sjeverozapadnim dijelovima Crnog mora razmjestili obalne raketne sustave u regijama Krim i Herson.

- Od početka invazije neprijateljski brodovi i podmornice ispalili su više od 300 krstarećih projektila na ukrajinski teritorij. Trenutno je smanjen intenzitet udara krstarećim raketama Caliber, dok je neprijatelj počeo gađati kopnene ciljeve protubrodskim projektilima. Vjerojatno to ukazuje na to da je Rusija upotrijebila značajnu količinu modernog raketnog naoružanja i da je prisiljena koristiti zastarjele tipove projektila - navode Ukrajinci. 

- Trenutno se u Crnom moru nalazi do 12 velikih desantnih brodova, ali više od trećine njih se popravlja - dodaju. 

Navodi se da i dalje postoji opasnost od iskrcavanja ruskih taktičkih postrojbi te diverzantskih i izvidničkih skupina na obali Odese, osobito u povoljnim vremenskim uvjetima ljeti, prenosi CNN. 


16:33 - Direktor ruske svemirske agencije zaprijetio je ponedjeljak trima istočnoeuropskim državama da bi ih Rusija mogla gađati balističkim raketama, nakon što su zabranile prelet zrakoplova kojim je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov trebao stići u Srbiju.

>> OPŠIRNIJE

VIDEO Lavrov bjesni zbog propalog puta u Srbiju: Dogodilo se nešto nezamislivo, ovo je uznemirujuća akcija


16:10 - Kako je i najavljeno danas je krenula humanitarna pomoć iz Vukovarsko-srijemske županije za ukrajinsku Zakarpatsku regiju.

>> OPŠIRNIJE


15:58 - Ukrajina je nagomilala dovoljno snaga da odbije ruske napade u Sjevjerodonecku, ali se nijedna strana ne priprema za povlačenje, rekao je gradonačelnik Oleksandr Stryuk, prenosi The Guardian. 

Ulične borbe bjesne u istočnom gradu na prvoj crti bojišnice, rekao je Stryuk dodajući da je Ukrajina "tamo usredotočila dovoljno snaga i resursa da uzvrati napade".

Glasnogovornik ministarstva obrane Oleksandr Motuzyanyk rekao je da Rusija ne štedi vojnike ili opremu u svom pokušaju da zauzme Sjevjerodoneck, najveći preostali grad pod kontrolom Ukrajine u regiji Lugansk.


15:46 - Volodimir Zelenski razgovarao je s Borisom Johnsonom o situaciji na frontu te naveo kako je primio potvrdu da će Ukrajina dobiti novi paket pomoći. 

- Zajedno s Velikom Britanijom tražimo načine kako izbjeći krizu s hranom i deblokirati luke - naveo je Zelenski na Twitteru. 


15:21 - Najmanje jedna osoba je poginula, a nekoliko je ozlijeđeno nakon što je Rusija granatirala stambeno područje Mikolajiva na jugu Ukrajine, priopćilo je regionalno vijeće.


15:13 - Rusi stavljaju grad Mariupolj u karantenu zbog mogućeg izbijanja kolere, rekao je savjetnik gradonačelnika Petro Andryushchenko.

- Riječ "kolera" spominje se unutar grada, među okupatorskim vlastima - rekao je, prenosi BBC. 

Andryushchenko je također naveo da se humanitarna situacija u Mariupolju pogoršava te kako nedostaje hrane i vode.


14:24 - Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba pozvao je zemlje da ne vjeruju obećanjima Vladimira Putina da neće koristiti trgovačke rute za napad na južni lučki grad Odesu.

Putin je rekao da bi Ukrajina mogla koristiti luke Mikolajev i Odesa za izvoz hrane i da Rusija neće iskoristiti situaciju razminiranja za pokretanje "nekih napada s mora".

- Putin kaže da neće koristiti trgovačke rute za napad na Odesu. To je isti Putin koji je njemačkom kancelaru Scholzu i francuskom predsjedniku Macronu rekao da neće napasti Ukrajinu - nekoliko dana prije nego što je pokrenuo invaziju na našu zemlju. Ne možemo vjerovati Putinu, njegove riječi su prazne - napisao je na Twitteru.


13:43 - Kremlj je objavio da smatra "neprijateljskom akcijom" potez triju istočnoeuropskih zemalja da zatvore svoj zračni prostor i spriječe ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova da otputuje u Srbiju.  Bugarska, Sjeverna Makedonija i Crna Gora, zemlje koje okružuju Srbiju, zatvorile su svoj zračni prostor za službeni zrakoplov kojim je ruski diplomat trebao u ponedjeljak doputovati u Beograd.  

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da bi takve akcije mogle uzrokovati probleme s organizacijom diplomatskih sastanaka na visokoj razini. No one neće spriječiti Moskvu da održava kontakte s prijateljskim zemljama, dodao je.


13:08 - Dogodilo se nešto nezamislivo, ovo je uznemirujuća akcija - rekao je na konferenciji za medije ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov. On je danas trebao stići u Srbiju, no susjedne zemlje su zatvorile zračni prostor za let zrakoplova. Više ovdje


12:44 - Rusija tvrdi da je uništila industrijske pogone tvornice koja je popravljala ukrajinska naoružana vozila u regiji Harkiv. Rusko ministarstvo obrane navodi da je također oboren još jedan ukrajinski vojni avion.

Također je uništeno još 18 ukrajinskih tenkova, a ubijeno je 450 "nacionalista", tvrdi Rusija.


12:15 - Ruski državni mediji potvrdili su smrt jednog od najviših moskovskih generala tijekom teških borbi u istočnoj ukrajinskoj regiji Donbas. General bojnik Roman Kutuzov ubijen je u napadu na ukrajinsko naselje u regiji, rekao je reporter državne Rossiya 1.

Aleksandar Sladkov rekao je da je general Kutuzov zapovijedao postrojbama samoproglašene Narodne Republike Donjeck.


11:10 - Ruska vlada planira dopustiti brodovima koji prevoze žitarice da napuste ukrajinsku luku Odesu, prema novinskom izvješću, ublažavajući blokadu koja je izazvala strah od nestašica i gladi.

Rusko vodstvo dogovorilo je s Kijevom i Ankarom plan za deblokiranje pošiljki žitarica iz Odese, navode provladine novine Izvestija pozivajući se na vladine krugove.


10:01 - Ukrajinska pozicija "malo se pogoršala" u ukrajinskom gradu Sjeverodonecku, ali kijevske snage brane svoje položaje u industrijskoj zoni dok se vode silovite borbe, rekao je u ponedjeljak regionalni guverner Serhij Hajdaj. Ukrajinske snage pokušavale su zadržati svoje položaje nakon što su rekle da su ponovno zauzele polovicu opkoljenoga grada u pokrajini Luhansku, gdje su ruske snage koncentrirale svoj napad na istočni dio ukrajinskog Donbasa.

Najžešće borbe vode se u Sjeverodonecku, a situacija na terenu sada se  brzo mijenja, rekao je guverner Luhanska Serhij Hajdaj za nacionalnu televiziju.

"Naši su branitelji uspjeli izvesti protunapad, oslobodili su gotovo pola grada. Ali sada nam se situacija opet malo pogoršala", rekao je.


9:25 - Neće biti željeznih zavjesa s naše strane, ne morate brinuti. Europska unija je ta koja zavjesom zagrađuje Rusiju. Vaše greške su što ste previše sebični, što mislite da ste u središtu svijeta, da osim vas nema drugih naroda na svijetu. Nemate moralno pravo nekoga nečemu naučiti - rekla je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova za talijanski televizijski kanal La7 komentirajući zabranu prolaska ruskom šefu diplomacije Sergeju Lavrovu koji se danas treba sastati sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem. Više ovdje. 


8:27 - Ruski raketni napad na Kijev u nedjelju vjerojatno je bio pokušaj da se poremeti opskrba zapadne vojne opreme ukrajinskim postrojbama na prvoj liniji, tvrde britanske obavještajne službe. U izvješću, koje je objavilo Ministarstvo obrane Ujedinjenog Kraljevstva, stoji:

- U ranim satima 5. lipnja ruske krstareće rakete Kh-101 iz zraka su pogodile željezničku infrastrukturu u Kijevu, vjerojatno u pokušaju da poremete opskrbu zapadne vojne opreme ukrajinskim postrojbama na bojišnici. U Donbasu se nastavljaju teške borbe u gradu Sjevjerodonecku, a ruske snage idu prema  Slavjansku čime pokušavaju okružiti ukrajinske snage. 

Na moru, nakon gubitka ratnog broda Moskva u travnju, ruske su snage vjerojatno premjestile više sredstava protuzračne obrane na Zmijski otok u zapadnom Crnom moru, uključujući sustave SA-15 i SA-22. Ovo oružje vjerojatno je namijenjeno pružanju protuzračne obrane ruskim mornaričkim brodovima koji djeluju oko Zmijskog otoka. 

Aktivnosti Rusije na Zmijskom otoku doprinose blokadi ukrajinske obale i ometaju nastavak pomorske trgovine, uključujući izvoz ukrajinskog žita.

8:03 - Ukupno 262 djece je ubijeno, a 467 ozlijeđeno otkako je Rusija napala Ukrajinu, podaci su ureda glavnog državnog tužitelja Ukrajine.


6:58 - U tijeku je nekoliko manjih, ali uspješnih kontranapada Ukrajinaca na istoku države, objavio je američki Institut za proučavanje rata u svojem dnevnom izvješću o stanju na bojištima u Ukrajini.

Tvrde kako su ukrajinske snage uspjele vratiti veće dijelove Sjevjerodonecka u svoje ruke. Ukrajinci kažu da je otprilike polovica grada u rukama njihovih snaga, a polovica u rukama ruskih snaga. Institut za proučavanje rata tvrdi da su Ukrajinci potisnuli Ruse prema istočnim i južnim rubovima grada.

Ukrajinske snage pokrenule su protunapad sjeverno od Harkiva te potiskuju Putinove trupe prema ruskoj granici. 


6:00 - Britanija će opskrbiti Ukrajinu višestrukim raketnim sustavima koji mogu pogoditi ciljeve udaljene do 80 kilometara, priopćeno je u ponedjeljak, u potezu koji je koordiniran sa Sjedinjenim Državama kao odgovor na rusku invaziju. Ministar obrane Ben Wallace rekao je, objašnjavajući dar u vidu sustava za višestruko lansiranje M270, kako će se britanska potpora Ukrajini promijeniti u skladu s razvijanjem ruske taktike.

"Ovi vrlo sposobni višestruki raketni sustavi omogućit će našim ukrajinskim prijateljima da se bolje zaštite od brutalne upotrebe dalekometnog topništva, koje su snage (ruskog predsjednika Vladimira) Putina neselektivno koristile da sravne gradove", rekao je Wallace u priopćenju.

Američki predsjednik Joe Biden prošlog je tjedna rekao kako će Washington Ukrajini isporučiti topničke raketne sustave visoke pokretljivosti M142 ili HIMARS, nakon što je dobio jamstva iz Kijeva da se neće koristiti za gađanje ciljeva unutar ruskog teritorija.

Putin je rekao kako isporuke oružja nisu "ništa novo", ali je upozorio kako će biti odgovora ako Sjedinjene Države isporuče streljivo većeg dometa za sustave HIMARS.

Ministarstvo obrane SAD-a priopćilo je kako Ukrajini isporučuje četiri sustava M142 HIMARS zajedno s vođenim višestrukim raketnim sustavom za koje je reklo da ima domet od preko 64 kilometara.

Britanija je rekla kako će ukrajinski vojnici biti obučeni za korištenje novih sustava u Britaniji, nakon što je prethodno najavila da će obučiti ukrajinsko osoblje za korištenje oklopnih vozila.


5:45 - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski posjetio je u nedjelju prvu crtu bojišnice u regiji Zaporižja, objavio je njegov ured, dok je ukrajinska vojska priopćila da su eksplozije u nedjelju ujutro u Kijevu posljedica ruskog napada krstarećim raketama. „Želim vam zahvaliti za vaš rad, za vašu službu, za to što štitite nas i našu državu“, kazao je Zelenski i dodao da je održao minutu šutnje za poginule vojnike.

Ključne riječi

Komentara 113

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:32 06.06.2022.

Praksa je da se kod novih oružja osposobe lokalni vojnici koji imaju neko predznanje o topništvu i elektronici. To se prvo radi u državi koja isporučuje oružje, zatim u prijateljskim državama iz okruženja ili u krajevima koji su izloženi manjim ratnim rizicima, što je i dalje rizično. Ako je velika hitnja tada se mogu poslati "dragovoljci" pa dok se lokalni ne osposobe oni naprosto ratuju na tom oruđu. Kada su Jom Kipurskom ratu Arapi uništili izraelsku avijaciju Amerikanci su izravno zračnim mostom poslali i avione i pilote i opremu i municiju. Tako da treba očekivati sličnu podršku i Ukrajini.

Avatar uputnik
uputnik
22:59 06.06.2022.

Rusi priznali da im je likvidiran 12.general u Donbasu Roman Berdnikov.

Avatar Cohen
Cohen
07:53 07.06.2022.

Neprikladna novinarska forma. Previše tema i aktera natrpano u jedan "izvještaj". Sitnije opaske: ruske kontra-sankcije pojedinim osobama iz SAD i EU u vidu zabrane ulaska u RF su čista bezvezarija. Dotične iz javnog života, pa ni obične građane i prijee ovog rata ne privlači putovanje u RF niti bez sankcija . Konstatacija iz iskustva. Averzije su goleme. "Američki sud odobrio zapljenu Abramovičevih zrakoplova koji se nalaze u RF". Dokopat će ih se -kako? Apsurd. "Biden se sastao s filantropima ,.....". Bilo bi zanimljivo saznati koga Ameri i po kojem kriteriju smatraju filantropima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije