"zeleni trokut"

Velike mogućnosti za razvoj Novske, Lipika i Pakraca

Lokalna akcijska grupa zeleni trokut (1)
Željko Gašparović/VLM
05.12.2012.
u 15:09

Ovi projekti bi trebali biti generator razvoja ova tri grada, naglasio je Marin Piletić, predsjednik LAG-a "Zeleni trokut“

Osnivanjem lokalne akcijske grupe "Zeleni trokut“ gradova Novske, Lipika i Pakraca otvorena je mogućnost većeg zajedničkog djelovanja i lakšeg dobivanja sredstava iz pretpristupnih fondova EU namijenjenih razvoju manjih i ruralnih sredina. Kako je rečeno na današnjoj prvoj skupštini održanoj u Lipiku, zemljopisna povezanost ovih gradova i komparativne prednosti koje imaju u poljoprivredi i turizmu bili su razlozi za udruživanje.

– U ovom lokalnom partnerstvu vidjeli smo veliku mogućnost za razvoj cijelog područja. Pri kraju smo izrade lokalne strategije razvoja za koju smo od osnivanja prikupili čak 110 idejnih projekta. Ovi projekti trebali bi biti generator razvoja ova tri grada – naglasio je Marin Piletić, predsjednik LAG-a "Zeleni trokut“.

"Zeleni trokut“ okupio je 15 članica, od poduzetnika, poljoprivrednika i institucija, a do sada su surađivali na više aktivnosti, organiziranju gospodarskih sajmova “Lukovo u Novskoj“ i "Slavonski banovac“ u Pakracu. Spremnost da iz proračuna podupru rad LAG-a od samog osnivanja dale su i gradske uprave. Tako su na skupštini, naglasivši velike mogućnosti, bogatstvo i raznolikost područja uz očekivanja za otvaranje novih radnih mjesta, sporazum o suradnji i budućem zajedničkom nastupu potpisali gradonačelnik Lipika Antun Haramija, Pakraca Davor Huška te Antun Vidaković, gradonačelnik Novske.

Komentara 2

MI
mićo123
15:20 05.12.2012.

Pozitivne vijesti za stanovnike Novske, Lipika i Pakraca! :)

IV
ivica134
15:22 05.12.2012.

Odlične vijesti za nezaposlene.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije