buktinja na pučini

VIDEO Buknuo veliki požar na jahti u Biogradu na Moru, posada od vatre bježala u more

Foto: Frane Šarić
1/19
27.06.2021.
u 10:59

Prema prvim informacijama, zapalila se jahta.

U nedjelju ujutro oko 10 sati i 30 minuta izbio je veliki požar na moru nedaleko od Biograda na Moru. Na teren su odmah izašli vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Biograd na Moru, a naš reporter stigao je prvi na mjesto događaja.

Prema prvim informacijama, jahta se zapalila na sred kanala. Šteta i uzrok požara utvrdit će se tek nakon gašenja i očevida. U razgovoru s vatrogascima doznali smo kako je najvjerojatnije riječ o puknuću plinske instalacije. Ozlijeđenih na sreću nema. 

Još uvijek se ne zna je li riječ o turistima niti tko je njezin vlasnik budući da je, kako smo saznali od zapovjednika biogradskih vatrogasaca Darka Banića, vlasnik napustio jahtu prije. Jahta je navodno krenula iz Sukošanske bibinjske marine Dalmacija. 

Banić je također potvrdio kako je pristup prema šumi osiguran vatrogasnim vozilima te da su uputili jedini vatrogasni brod koji može gasiti požar. 

- U trenutku izbijanja požara na unajmljenoj jahti bilo je osam austrijskih državljana. Spasili su se skokom u more i isplivali su neozlijeđeni na obalu. Dojava je bila u 10.17. Očevid vrsi lučka kapetanija uz suradnju policije. Na jahti nije bilo djece - rekli su nam iz zadarske policije i dodali da je jahta imena 'Do This' unajmljena u biogradskoj marini Kornati prije tri dana te da se zapalila po povratku.

 

Iz videa našeg reportera s mjesta događaja vidi se koliki se gusti dim nadvio nad jahtom, ali i da se sama jahta približila bliže obali. 

- Između Apartmanskog naselja Kumenat i Cevene luke. Tu su cisterne vatrogasaca, ali ne mogu gasiti jer ne mogu s cisternom blizu - kazao nam je čitatelj. 

Ključne riječi

Komentara 27

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
11:19 27.06.2021.

Severina u akciji.

LA
lamborgini
11:59 27.06.2021.

Strasno bas gledam snimku ,kako vatrogasci riskirajuci svoje zivote promatraju pozar sa obale .Sa sigurne udaljenosti ,mogli su jos i peskire ponijeti za suncanje .Tako i protupozarni brod ,ma cudo kako smo mi organizirani malo koja drzava tako moze.Vidi sese kako su lijepo postavili branu da ne dodje zagadjenje od izlijevanja goriva .Ali racun za intervenciju ce poslati sigurno

DU
Deleted user
12:50 27.06.2021.

Da, to im je mana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije