Uhićen

Vojnik ustrijelio trudnu djevojku u redu za svinjetinu

Venezuela
Foto: Reuters/PIXSELL
02.01.2018.
u 07:25

"Nacionalna garda je poludjela i počela pucati", kazao je suprug unesrećene Bernabe. "Pala je na tlo"

Venecuelanske vlasti uhitile su tijekom vikenda vojnika nacionalne garde pod optužbom da je ustrijelio trudnu 18-godišnjakinju, a tamošnji mediji incident su opisali kao gužvu zbog nestašice svinjetine.

Aleksandru Colopoy ustrijelio je narednik David Rebolledo, poručio je državni odvjetnik putem Twittera u nedjelju navečer. Nisu date dodatne pojedinosti, no brojni kritičari vlade predsjednika Nicolasa Madura poručili su da događaj predstavlja jasan primjer urušavanja te zemlje bogate naftom.

Lokalni mediji izvijestili su da je suprug usmrćene posvjedočio da je skupina pijanih vojnika stala u red za svinjetinu u siromašnom području Caracasa. Potom su nekolicini okupljenih građana naredili da se maknu jer je nestajalo tog mesa za tradicionalni božićni objed, što je skupina odbila.

"Nacionalna garda je poludjela i počela pucati", kazao je suprug unesrećene Bernabe. "Pala je na tlo", rekao je, dodajući da mu je supruga bila u petom mjesecu trudnoće.

U pucnjavi je pogođen i brat mu Alejandro, no on se oporavlja.

Neredi zbog hrane i veliki redovi ispred supermarketa u toj članici OPEC-a postali su učestali, zemlja je suočena s brutalnom recesijom, a milijuni stanovnika imaju plaće koje u prosjeku iznose samo nekoliko američkih dolara mjesečno.

Pogledajte i fotografije Pixsellovih fotoreportera koje su obilježile 2017.:

Venezuela
1/59

Komentara 5

AO
ante.oreskovic75
11:50 02.01.2018.

Crvena Ava ngarda preuzela voditi državu,sjećate li se stariji sličnoga?Kod nas je isto prije bilo bolje!!

VJ
vjaceslav
11:59 02.01.2018.

neka su pokazali onoj truloj americi koja će odumrijeti s odumiranjem države. američki imperijalisti su mislili eksploatirati venecuelu, ali se osvještena radnička klasa, predvođena komunistima, njenom avangardom, nije dala i preuzela je vlast u svoje ruke. živio che guevara! živjelala permanentna revolucija! živio fidel castro!

Avatar superhik74
superhik74
16:40 02.01.2018.

He, he, he kako se Rothschild "brine" za upucane u Venecueli ali je malo manje "zabrinut" za upucane u Bahreinu ili Jemenu a pogotovo Palestince u aparthejd tvorevini koju je dogovorio s britancima a kasnije ovjekovjecio Balfourskom deklaracijom 1917. Trebaloo je samo 80 miljuna mrtvih da dobije Palestinu za svoj projekt kolonizacije, medjutim niti kapi nafte. Znam, znam, spomenuli ste Rothschild-a pa cemo izmisliti da ste "prekrsili" pravilo broj 5 (izmisljeno radi velike "slobode izrazavanja" u "slobodnim medijima").

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije