EPILOG IZBORA U DP-U

VIDEO A ovako je počela skupština: Penava i Radić se srdačno rukovali, a samo pola sata kasnije nastao je kaos

Zagreb: Izborni sabor Domovinskog pokreta  u hotelu Internacional
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/12
31.08.2024.
u 12:44

Sukobi unutar stranke, koji su podijelili kolege koji su tek nekoliko mjeseci ranije radili zajedno na predizbornim kampanjama, u konačnici su dobili epilog ove subote, nakon što je Penava skupio podršku 64 glasova delegata od ukupno 103 i time ostao na čelu stranke

Gotovo pa neočekivano srdačno su se pozdravili Ivan Penava i Mario Radić ove subote, svega nekoliko minuta prije nego što je počeo Izborni sabor Domovinskog pokreta na kojem je stranka, nakon višetjednih sukoba, odabiralo svoje vodstvo. Padale su optužbe, čak i kaznene prijave, a obje stranke krivile su jedna drugu za podjele unutar stranke, no dvojac se ipak pred okupljenima rukovao i nasmiješio.

Podsjetimo, 103 izabrana delegata karticama danas je biralo svog predsjednika, zamjenika te Predsjedništvo DP-a u idućem razdoblju, i to javno, pred svima koji su danas stigli u hotel Internacional. Ipak, osim ''toplih osmijeha'' i rukovanja neke veće komunikacije nije bilo. Dapače, samo pola sata kasnije Radićeva struja odlučila je naprasno napustiti izbore jer se glasovanje trebalo održati javno. Bijesan, Radić je novinarima pri izlasku poručio kako ''stranka u roku od tri mjeseca neće imati 1 posto podrške''.

- To je banda, pa gdje toga ima, da se glasa javno! Riječ je o jednoj primitivnoj bandi koja je koristeći nevjerojatno lošu zakonodavnu proceduru u Republici Hrvatskoj na divljački način ukrala jednu političku stranku i eutanizirala je. Mi smo uložili amandman na poslovnik i čak nismo mogli dobiti ni glasovanje o amandmanu, nego se prvo glasalo o njihovom poslovniku, a o amandmanu se nije ni glasalo. Radi se o uličnoj krađi u organizaciji jedne bande - kazao je Igor Peternel pri izlasku iz hotela. 

Radić i Penava posljednji su puta ove subote stali pred kamere samo sat vremena prije početka Izbornog sabora. Dok je Radić pozivao na ''smirivanje strasti'' kako bi se izbori odvili u demokratskom tonu, Penava je bio nešto oštrijeg stava, poručujući kako ''Radićevoj iluziji dolazi kraj''. 

POVEZANI ČLANCI:

Sukobi unutar stranke, koji su podijelili kolege koji su tek nekoliko mjeseci ranije radili zajedno na predizbornim kampanjama, u konačnici su dobili epilog ove subote, nakon što je Penava skupio podršku 64 glasova delegata od ukupno 103 i time ostao na čelu stranke te poručio kako je ''ideološka struja pobijedila tehnomenadžersku koja je pokušala preuzeti stranku''.

Komentara 3

FL
flotis213
13:06 31.08.2024.

Frfljavi podoficir je cijelo vrijeme pravio kaos. Muljao, udarao ispod pojasa... Još jučer je naivce lagao preko svoje Tv da ima većinu. Danas podvio rep. Sad se malo pjeni i izvodi cirkus, ali uskoro se vraća u svoju rupu. Bezvezni, nebitni Peternel se vraća u esdepe

VA
vadis1
16:12 31.08.2024.

"Srdacno rukovanje" je bio obicni show, gluma. Ali, bolje je da je Penava pobijedio. Radic se je nelegalno obogatio.

Avatar HR-Nevini-Vitez
HR-Nevini-Vitez
14:21 31.08.2024.

A ovako je počela domoljubna skupština: Pravi hrvati Penava i Radić se domoljubno srdačno rukovali, a samo pola sata kasnije nastao je domoljubni kaos jer neki nisu bili za podjelu domoljubnog pljena iz hrvatskog doma spremni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije