Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SLUNJU KUŠALA DELICIJU

VIDEO Američka veleposlanica prvi put probala janjetinu, malo je reći da se oduševila: 'Wow, ovo se topi u istima'

Američka veleposlanica u Hrvatskoj jede janjetinu
Screenshot/Twitter/Ambasada SAD-a u Hrvatskoj
24.03.2024.
u 13:56

Netko joj je u komentarima na mrežama sugerirao i da mora probati janjetinu, što je veleposlanica Rayes odlučila i učiniti. Posjetila je Slunj i isprobala janjetinu, a svoje reakcije podijelila je na Twitteru.

Nakon što je preuzela svoju dužnost u Zagrebu, američka veleposlanica Nathalie Rayes često koristi vikende kako bi bolje upoznala Hrvatsku. Redovito dijeli svoja iskustva na društvenim mrežama, ističući nedavne posjete različitim dijelovima zemlje. Nedavno se pohvalila da je kušala tradicionalno hrvatsko jelo štrukle te da je posjetila Plitvička jezera, koja su je, izvijestila je, oduševila svojom ljepotom.

Netko joj je u komentarima sugerirao i da mora probati janjetinu, što je veleposlanica Rayes odlučila i učiniti. Posjetila je Slunj i isprobala janjetinu, a svoje reakcije podijelila je na Twitteru. "Puno vas mi je sugeriralo da probam janjetinu. I jesam, ovdje u Slunju i bilo je apsolutno ukusno. Nije ni čudo što je jelo tako popularno", piše uz video u kojemu se može vidjeti kako jede janjetinu.

"Meso se ovoga jutro pripremalo tri sata, tako su mi rekli. Kazali su mi i da janjetinu jedem rukama, tako da i hoću. Čiste su", kazuje veleposlanica u videu, nakon čega je pokazala koliko ju je meso oduševilo. "Wow", uskliknula je. "Tako je fino, otapa se u ustima. Tako sam sretna što sam probala ovo."

Podsjetimo, nova američka veleposlanica u Hrvatskoj Nathalie Rayes na dužnost je prisegnula početkom ove godine. Nathalie Rayes je vrlo angažirana u latino zajednici, a magazin People u izdanju na španjolskom jeziku proglasio ju je jednom od "najmoćnijih 25 Latinoamerikanki u SAD-u". Rođena je u gradiću Anaco u Venezueli i venezuelansko-libanonska je imigrantkinja koja je u Sjedinjene Države stigla u dobi od 10 godina, ne govoreći ni riječi engleskog. Donedavno je imala i državljanstvo Venezuele, ali ga se pristala odreći kako bi mogla biti potvrđena kao veleposlanica. 

VEZANI ČLANCI:

Rayes je bila predsjednica i izvršna direktorica Latino Victoryja, organizacije koja se bavi osnaživanjem Latinoamerikanaca i njihove zastupljenosti u vlasti, a čiji su suosnivači glumica Eva Longoria i aktivist Henry R. Muñoz III. Posebno su se angažirali na tome da ohrabre latino birače da izađu na prošle izbore i glasaju za Bidena, odnosno protiv Trumpa. Prije nego što se pridružila Latino Victoryju, Rayes je bila potpredsjednica za javne poslove u konglomeratu Grupo Salinas u Sjedinjenim Državama i izvršna direktorica Fundación Azteca America. U karijeri je služila kao zamjenica šefa osoblja gradonačelnika Los Angelesa Jamesa K. Hahna, gdje je upravljala Uredom za međuvladine odnose, međunarodnu trgovinu, protokol i uspostavila prvi Ured za imigracijske poslove u Los Angelesu. Rayes je članica odbora Instituta za mir Sjedinjenih Država, u koji ju je imenovao predsjednik Biden.

Također je na funkciji predsjednice izvršnog odbora Hispanas Organized for Political Equality (HOPE), dvonacionalne američko-meksičke savjetodavne skupine, potpredsjednica je upravnog odbora Hispanske federacije i Akcijskog fonda za planirano roditeljstvo, kao i članica savjetodavnog odbora Aspen Instituta. Taj dio posebno je bio sporan nekim republikancima. Zeleno svjetlo su dali za njezinu nominaciju kad je jasno izjavila da će zastupati "sve Amerikance" i da će stavove koje zastupa ostaviti po strani. Rayes je tijekom Obamine administracije imenovana u odbor Internacionalnog centra Woodrow Wilson, u kojem je bila od 2014. do 2020. Bila je stipendistica u Ekonomsko-političkom odjelu u američkom veleposlanstvu u Kairu.

Rayes je diplomirala sociologiju te međunarodne odnose i obrazovanje na Sveučilištu u Kaliforniji (UCLA). Autorica je brojnih publikacija. Govori španjolski i konverzacijski arapski. Suprug joj je Tarek Samad, znanstvenik i istraživač koji se bavi degenerativnim bolestima i bolestima mozga. Imaju dva sina.

Ovo je drugi put da Washington u Hrvatsku šalje ženu, i to latinoameričkih korijena – prije nje tu je, do pobjede Donalda Trumpa, bila Julieta Valls Noyes. Od odlaska Roberta Kohorst iz Hrvatske, a dogodilo se to nedugo nakon pobjede Bidena na američkim predsjedničkim izborima u studenom 2020. godine, Hrvatska nije imala američkog veleposlanika.

GALERIJA Snijeg u Hrvatskoj

Američka veleposlanica u Hrvatskoj jede janjetinu
1/28
Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
17:15 24.03.2024.

Tek prvi puta probala janjetinu. Pa nije došla iz Monaka nego iz Amerike gdje ima sve vrste mesine u izobilju.

MA
MarkoFind
18:31 24.03.2024.

Još ak je dobila i ličko rukovanje, ta onda zna što je prava brdska dobrodošlica u Hrvata

BA
barbaizamerike
16:38 24.03.2024.

ostat ce ona u hr i poslije mandata jos kad proba dalmatinsku i hercegovacku janjetinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije