Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRNI DIM

VIDEO Buktinja progutala elitni neboder u Kazahstanu: Vatrogasci pokušavaju doći do stanovnika

Thailand's Chatuchak Weekend Market fire kills exotic animals, reptiles and pets in Bangkok
ATHIT PERAWONGMETHA/REUTERS
22.06.2024.
u 17:33

Prva izvješća pokazuju kako se prvo zapalila obloga zgrade koja se zatim proširila i na ostale katove

Ogroman požar zahvatio je moderni neboder ove subote u Astani, glavnom gradu Kazahstana, što je izazvalo kaos zbog gustog dima koji je prekrio područje. Do incidenta je došlo u poslijepodnevnim satima, a ogromna buktinja zahvatila je 26-katni neboder 'Rixos Khan Shatyr rezidenciju'. 

Vatrogasci se još bore s vatrom koja se proširila na skoro sve katove. Prva izvješća pokazuju kako se prvo zapalila obloga zgrade koja se zatim proširila i na ostale katove. Zasad nema izvješća o ozlijeđenima i žrtvama, a izvješća pokazuju da vatrogasci pokušavaju doći do ljudi koji su u zgradi. 

Ovaj elitni neboder inače je u blizini shopping centra Khan-Shatyr koji je upisan u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveći ''šator'' na svijetu. U samom neboderu, inače namijenjenom za stanovanje, stanovi se prodaju za i do 650.000 eura. Sama zgrada inače je visoka oko 78 metara, prenosi The Sun.

Dok je najmanje 70 vatrogasaca stiglo na mjesto kako bi što prije požar stavili pod kontrolu, na snimkama je vidljiv gusti crni dim koji se razbuktao nad gradom i krenuo u smjeru drugih zgrada, što znači i opasnost za zdravlje građana iz okolice.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 1

DR
Draconic5
21:45 22.06.2024.

Tako je svojevremeno i u Londonu izgorjela višekatnica kojoj je prije toga obnovljena fasada po sistemu "najpovoljnija ponuda"...kineski stiropor...gori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije