pogriješili za nekoliko zemalja

VIDEO Gaf na stranici Europskog parlamenta, pogledajte koju su zastavu stavili umjesto hrvatske

Strasbourg: Roberta Metsola ponovno izabrana za predsjednicu Europskog parlamenta
Foto: NICOLAS ROSES Tous droits reserves
18.07.2024.
u 14:04

Osim na hrvatskoj zastavi, do grešaka je došlo i kod zastava Slovenije, Estonije i Grčke

Novinari koji su u Bruxellesu kako bi popratili izbor za novog predsjednika ili predsjednicu Komisije u Europskom parlamentu primijetili su nešto neobično na službenoj stranici za novinare.

Naime, kada se otvori padajući izbornik jezika, pored naziva pojedine zemlje nalazi se i njena zastava, no u slučaju Hrvatske došlo je do pogreške. Pored imena naše zemlje prikazana je zastava centralnoameričke države Kostarike.

Večernjakov reporter Tomislav Krasnec istaknuo je greške i na zastavama drugih zemalja. Slovenija je tako zamijenjena Sierra Leoneom, estonska zastava karakteristična po crnim, plavim i bijelim crtama zamijenjena je zastavom koja liči na etiopijsku, a zastavu koja "glumi" Grčku ne možemo identificirati.

 

Komentara 7

SE
Serengeti
16:11 18.07.2024.

Svima su mogli staviti zastave SAD-a sa nacrtanom pudlicom. To bi bilo jedino ispravno.

EJ
ejStef
14:49 18.07.2024.

Eh, to je tak kada zapošljavaš po ključu, a ne sposobnosti...

PO
Poletarac101
14:58 18.07.2024.

Sramota i bez respekta...Francuzima i Njemcima ne brkaju zastave??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije