OPASNA SITUACIJA

VIDEO Stručnjak za Bliski istok: 'Gotovo sve ukazuje na to da će Izrael uskoro početi bombardirati Iran'

Foto: Artorn Pookasook/REUTERS/Večernji TV
1/4
13.10.2024.
u 17:38

- Iskra ovoga puta neće zapaliti samo Bliski istok, nego će možda zapaliti i regiju i više zemalja - smatra Hassan Haidar Diab, Večernjakov novinar i stručnjak za Bliski istok

- Gotovo sve ukazuje na to da će Izrael uskoro početi bombardirati Iran. Gotovo svi izraelski mediji pišu da se već postigao dogovor između SAD-a i Izraela oko mogućeg napada na iransku infrastrukturu - rekao je Hassan Haidar Diab, Večernjakov novinar i stručnjak za Bliski istok, te dodao kako administracija američkog predsjednika Joea Bidena tvrdi da je nagovorila izraelskog premijera Benjamina Netanyahua da ne napada nuklearna postrojenja i naftnu infrastrukturu. 

- Međutim, što god je Netanyahu obećao zadnjih godinu dana, nije ispunio. Rekao je da neće ući u Rafah, ušao je u Rafah. Rekao je da neće krenuti u rat u Libanonu pa je krenuo u rat u Libanonu... Netanyahu danas želi stvoriti svoj san, napasti iranska nuklearna postrojenja - dodao je Haidar Diab pa pojasnio kako nisu svi iranski reaktori na istom mjestu, nego su udaljeni i tisućama kilometara. 

Prije nekoliko dana, kako je istaknuo, razgovarao je s visokim dužnosnikom Irana koji mu je rekao da će odgovoriti s 2000 raketa ako njihova infrastruktura bude napadnuta. - Bliski istok ide u jedan opasan vrtlog. Ono što je u ovom momentu opasno, Iranci su zaprijetili da će napasti američke snage koje se nalaze na Bliskom istoku, njihove baze - kazao je te nastavio: 

- Benjamin Netanyahu sada nema crvenu liniju, ne želi stati, želi na neki način raditi sve da bi ostvario svoj san. 

- Ono što mogu sa sigurnošću tvrditi, u ovom momentu, imamo izuzetno opasnu i delikatnu situaciju. Iskra ovoga puta neće zapaliti samo Bliski istok, nego će možda zapaliti i regiju i više zemalja - zaključio je Hassan Haidar Diab. 

Cijeli komentar našeg stručnjaka možete pogledati na snimci.

GALERIJA Posljedice izraelskih napada na Bejrut
1/8

Komentara 19

Avatar tarana
tarana
17:58 13.10.2024.

Hoće li hezbollah, hamas, al qaeda, Iran stati? Zaboravili što je bilo prošlog listopada? Zaboravili na teror islamista!?

Avatar Hazl113
Hazl113
17:56 13.10.2024.

Vidim arapu je sada frka. I neke ga je frka. Što su htjeli, to su i dobili.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
18:15 13.10.2024.

Očito je da sve ide kako je zamislio pa ne vidi razlog da stane i prekine ofenzivu uostalom nebi ni ti stao da tebi ide sve kako si zamislio, mislim ono ipak se stvari malo bolje vide kad gledaš onakoko malo sa strane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije