UKRAJINSKI NAPAD DRONOVIMA

VIDEO Detonacije odjekivale u noći: Ruska regija proglasila izvanredno stanje, evakuirano jedno naselje

Aftermath of a Russian drone attack in Vinnytsia region
Foto: State Emergency Service of Ukraine/ilustracija
1/2
07.09.2024.
u 09:13

Većina stanovnika pronašla je smještaj kod obitelji i prijatelja, no organiziran je i privremeni smještaj u obližnjem naselju

Proglašeno je izvanredno stanje u okrugu Oštrogožski u ruskoj regiji Voronež gdje su je u noći detonirano više eksplozivnih uređaja, objavio je guverner Aleksander Gusev na Telegram kanalu. "Hitne službe evakuiraju stanovnike jednog naselja. Organiziran je privremeni smještaj i prijevoz autobusima" napisao je.

Prema guverneru, nekoliko desetaka ljudi već je zbrinuto u privremenom smještaju, a većina se sklonila kod obitelji i prijatelja, prenosi ruski državni medij RIA novosti. Prema prvim informacijama, nema civilnih žrtava. Procjena štete provjest će se nakon što se "uklone posljedice detonacija" dodao je Gusev.

Sinoć je u okrugu Oštrogožski srušen ukrajinski dron. Kada je pao, izbio je požar koji se proširio na eksplozivne objekte koji su počeli detonirati. Stanovnici su evakuirani u susjedno naselje, navodi ruski medij.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO Dronovi 'Dracarys'

Komentara 1

SE
Serengeti
11:38 07.09.2024.

Za razliku od Ukrajinaca, Rusi svaki put navedu da li je šteta nastala od izravnog ukrajinskog udara ili od srušenog ukrajinskog drona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije