SNIMKA RAZLJUTILA MNOGE

VIDEO Ljudi snimali kako čovjeku tone gliser: 'Sram da vas bude sve redom. Trebalo bi vas zakonski goniti'

Vodice: Lučka kapetanija provodi akciju pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe
Dusko Jaramaz/PIXSELL
12.08.2024.
u 09:50

Nikša i pratitelji u komentarima se ne mogu načuditi ponašanju mladih na brodicama, pa se pitaju s kakvom će slikom Dubrovnika gosti otići iz njihova grada

Čovjek je čovjeku vuk, kaže narodna poslovica, no u nekim situacijama ipak se očekuje određena razina kolegijalnosti, naročito kada su potencijalno u pitanju ljudski životi. Jedna takva situacija dogodila se nedavno na Jadranu, no na žalost, dobro i sloga nisu prevladali. Društvenim mrežama kruži snimka glisera koji tone koju su snimili i podijelili skiperi okolnih brodova koji su gledali kako mladić pokušava kantom izbaciti vodu iz plovila bez da mu je itko ponudio pomoć.

Vlasnik agencije za turistička putovanja Nikša Smojver na svom je Facebook profilu objavio snimke i fotografije incidenta i oštro prozvao sve koji su se tamo zatekli. "Sram da vas bude sve redom koji ste bili okolo, gledali, još najgore od svega snimali što se događa. Nitko da nije uskočio i pomogao, vezao njegov brod za svoj da ne potone, okružili ga, stavili pajete da uspore potonuće, začepili prodor mora..." napisao je, ističući da se moglo probati sto stvari, umjesto snimanja i podsmjehivanja.

"Da mu nitko barem goste nije preuzeo - nevjerojatno. Vi se bavite turizmom... sramite se svi do jednoga" nastavio je Smojver, pa objasnio kako se "na moru treba svakome pomoći" čak i neprijatelju. "Mislim da bi vas trebalo goniti zakonski jer i zakon kaže da se mora pomoći svakome u problemu na moru" dodao je.

Upozorio je skipere i mornare da se i oni lako mogu naći u situaciji da im treba pomoć na moru ili drugdje u životu, te će se razumno nadati da će im netko pružiti ruku. "Naravno da hoće, svatko normalan, odgojen i tko ima ikakve veze, znanja i poštivanja prema moru" napisao je Smojver, zaključivši da je takvih malo ostalo. "Još jednom, sramite se svi redom koji ste se našli u blizini. Da je reda i zakona svima bi vam trebalo oduzeti dozvole za skipera zauvijek jer ste svi redom nula od čovjeka, a kamo li skiperi!" napisao je.

Njegove riječi skupile su velik broj komentara i reakcija pratitelja, a prenijeli su ih i brojni mediji. Nikša i pratitelji u komentarima se ne mogu načuditi ponašanju mladih na brodicama, pa se pitaju s kakvom će slikom Dubrovnika gosti otići iz njihova grada. 

VIDEO Nasukana jedrilica nakon oluje u Zadru

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
15:34 12.08.2024.

Smojver je 100% u pravu.

LI
Linomedo
11:01 12.08.2024.

Najgore od svega je to što su to "skiperi" koji ne znaju što treba napraviti i kako pomoći u takvoj situaciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije