Crveni meteoalarm

VIDEO Olujna bura prevrnula kamion: Na Zavižanu 23 centimetara snijega, snježna idila i na Dinari

Foto: MeteoDinara
1/9
22.11.2023.
u 10:37

Na obali puše umjereno do jaka bura koja lokalno ima olujne udare, a podno Velebita bura je olujna s orkanskim udarima. U najvišem gorju pao je snijeg

U najvišem gorju pao je snijeg, zabijelili su se viši predjeli Dinare, Kamešnice i Biokova. Prema podacima DHMZ-a na Zavižanu je napadalo 23 centimetara snijega. Jutros je na vrhu Dinare izmjerno -3, a na planinarskom domu Pume ispod Velike Duvjakuše -2 uz olujnu buru i osjet hladnoće od -10 stupnjeva, javlja Dalmacija danas. Na Dinari vlada prava zimska idila, a to se najbolje vidi sa snimke koju su na objavili na Facebook stranici MeteoDinara.

Na obali puše umjereno do jaka bura koja lokalno ima olujne udare, a podno Velebita bura je olujna s orkanskim udarima. Kolnici su mokri i skliski od kiše u Slavoniji, Lici i Dalmaciji, u ostalom dijelu zemlje mjestimice samo vlažni. Mogući su odroni.

 

Inače, zbog olujne bure s orkanskim udarima sat za riječku regiju te Kvarner i Kvarnerić upaljen je crveni meteoalarm. Ostatak Jadrana pod narančastim je upozorenjem, dok je za karlovačku i zagrebačku regiju upaljen žuti meteoalarm. 

Meteorologinja N1 Tea Blažević podijelila je X-u kako bura udara i do 140 km na sat te da je prevrnula kamion kod Kamenjaka.

Sutra će biti djelomice sunčano, u unutrašnjosti ponegdje uz mogućnost za jutarnju maglu. U gorskoj Hrvatskoj i Dalmaciji mjestimice više oblaka, a još u noći i ujutro na jugu može pasti malo kiše, u Lici i snijega. Vjetar na kopnu većinom slab jugozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, ponegdje s olujnim udarima, podno Velebita lokalno i orkanskim. Poslijepodne bura slabi i prema otvorenom moru okreće na umjeren sjeverozapadnjak. Najniža temperatura uglavnom između -2 i 2, na Jadranu od 8 do 12 °C. Najviša dnevna između 5 i 8, na obali i otocima te u unutrašnjosti Dalmacije uglavnom od 14 do 18 °C.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
13:25 22.11.2023.

snijeg na Zavižanu krajem 11. mjeseca...ni najstariji to ne pamate

MA
Maksimiliano
10:54 22.11.2023.

da li ovaj snijeg po zimi možemo nazvati klimatskim promjenama ili ne klimatskim promjenama, sada ljudima više ništa nije jasno ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije