Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Australac spasio morsku neman

VIDEO Nevjerojatan trenutak! Otac se borio s masivnim morskim psom, a onda zaronio: 'Sin je bio užasnut'

morski pas
Foto: Pixabay/Ilustracija
1/6
25.06.2024.
u 16:59

"Uvijek mi je bio san plivati s jednim i imao sam priliku kada sam ga puštao, uhvatio sam ga za peraju i provozao se".

Tristan Turner, hrabri Australac, uhvaćen je na kameri dok je spašavao ogromnog morskog psa kojeg su njegovi sinovi slučajno ulovili. Incident se dogodio otoku Kangaroo u Južnoj Australiji. Sinovi gospodina Turnera ulovili su brončanog morskog psa dok su pecali, a da bi oslobodio morskog psa iz ribarske mreže, gospodin Turner ga je hrabro uhvatio za rep i odvukao do brodske rampe, gdje je uklonio udicu iz njegovih usta. "Trebali smo izvaditi udicu i pustiti ga, pa sam ga samo odveo do brodske rampe s kamenja, izvadio udicu i ponovno ga pustio da pliva," rekao je gospodin Turner, piše DailyMail. 

Gospodin Turner je uspio vratiti morskog psa u vodu, a njegov sljedeći potez zapanjio je prisutne. Dok je još uvijek držao morskog psa, zaronio je pod vodu s njim i ispratio ga u dublje vode. Ovo je izazvalo smijeh i pljesak okupljene publike. "Uvijek mi je bio san plivati s jednim i imao sam priliku kada sam ga puštao, uhvatio sam ga za peraju i provozao se," rekao je gospodin Turner.

I gospodin Turner i morski pas preživjeli su incident neozlijeđeni.  "Oni su prilično prijateljska vrsta morskih pasa," dodao je gospodin Turner. Spašavanje morskog psa za gospodina Turnera bilo je samo još jedan dan na poslu. "Ljudi koji me poznaju znaju da volim vodu i radim prilično neobične stvari," rekao je. Prije nego što je počeo raditi sa morskim psima, sedam godina je radio s krokodilima na imanju svog prijatelja. "Moj sin je mislio da se nikada neću vratiti od tamo, definitivno je mislio da ću biti pojeden," dodao je.

Brončani morski psi mogu narasti do 3,5 metara i 300 kilograma te živjeti do 32 godine. To su obalni morski psi, obično pronađeni u vodama kontinentalnog šelfa Južne Australije. Oni su vrlo aktivni predatori koji se hrane različitim plijenom, uključujući ribe, lignje i rakove. Nisu smatrani opasnima i nisu poznati po napadima na ljude bez provokacije. Većina bliskih susreta s brončanim morskim psima je bezopasna, piše DailyMail. 

VEZANI ČLANCI:

>>> FOTO Ovo su neobične vrste koje žive u Jadranu: Neke od njih jako su otrovne

morski pas
1/19
Ključne riječi

Komentara 1

NE
NervozniPoštar
20:19 25.06.2024.

"masivan" morski pas?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije