Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident u floridi

Morski psi u jednom danu napali tri osobe: Zbog opasnosti zatvoreno nekoliko plaža

A shark warning sign keeps swimmers and surfers out of the water following shark attack
MIKE BLAKE/REUTERS
09.06.2024.
u 08:39

Šerif okruga Walton Mike Adkinson rekao je da obje žene koje su bile kritično ozlijeđene imaju "šansu za život", zahvaljujući brzim reakcijama građana u blizini

Vode pokraj okruga Walton na Floridi zatvorene su nakon uzastopnih incidenata napada morskog psa u petak. Oba incidenta dogodila su se u okrugu Walton, rekla je Mackenzie McClintock, glasnogovornica vatrogasnog okruga South Walton. Dva incidenta dogodila su se na udaljenosti od oko 6 kilometara jedan od drugoga u razmaku od oko 90 minuta, rekao je šef vatrogasnog okruga South Walton Ryan Crawford. Ukupno su bile tri žrtve.

Krajnje je neuobičajeno da se dva odvojena incidenta napada dogode u jednom poslijepodnevu, rekao je Crawford tijekom sinoćnjeg novinarkog brifinga. U prvom prijavljenom incidentu s morskim psom ozlijeđena je 45-godišnja žena. Dogodio se u vodi oko 13:20 u Watersoundu, na području Founders Waya u Watersound Beachu, rekli su dužnosnici.

Žena je plivala sa svojim mužem pored prvog pješčanog spruda kada se dogodio napad. "Zadobila je značajnu traumu središnjeg dijela tijela, područja zdjelice, kao i amputaciju lijeve podlaktice", rekao je Crawford. Žena je prevezena u medicinski centar u kritičnom stanju. U subotu je bila u stabilnom stanju, rekla je Elizabeth Eulber, glasnogovornica bolnice HCA Fort Walton-Destin.

Nakon prvog napada, na plažama u okolnim područjima istaknute su dvostruke crvene zastavice koje označavaju rizik, rekao je šerifov ured. Zaljev na području okruga Walton također je u to vrijeme bio zatvoren za kupače. Ubrzo nakon toga, u 14:56, šerifov ured i vatrogasna služba reagirali su na drugi incident s morskim psom u području Sandy Shores Court u blizini plaže Seacrest u okrugu Walton.

POVEZANI ČLANCI:

U tom su napadu bile dvije žrtve, rekao je Crawford: dvije djevojke u dobi od 15 do 17 godina. Bili su sa skupinom prijatelja "unutar prvog pješčanog spruda", rekao je Crawford, što lokaciju čini "vrlo sličnom" prvom napadu. Prva žrtva je imala "značajne ozljede" jednog gornjeg i jednog donjeg ekstremiteta, rekao je Crawford. Prevezena je u traumatološki centar u kritičnom stanju. Druga žrtva je imala otvorene rane na desnom stopalu i u stabilnom je stanju, rekao je Crawford.

Šerif okruga Walton Mike Adkinson rekao je da obje žene koje su bile kritično ozlijeđene imaju "šansu za život", zahvaljujući brzim reakcijama građana u blizini, kao i onih koji su prvi reagirali. Dužnosnici su se obratili stručnjacima u Mote Marineu iz Sarasote na Floridi, rekao je Adkinson, kako bi vidjeli postoji li nešto "anormalno" u vezi s dvostrukim napadima, iako je rekao da ne misli da postoji.

McClintock je rekao da službenici ne znaju kakav je morski pas ugrizao obje žrtve, ali kako u ovim vodama ima mnogo morskih pasa. Nakon drugog napada, dužnosnici su zatvorili plaže za kupače u cijelom okrugu Walton.

VIDEO Leđna peraja proviruje iz mora kod Spltia

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije