Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Australiji

Završio kao obrok: Skuhali i pojeli krokodila koji ih je terorizirao. 'Bila je to prava tradicionalna gozba'

Foto: Pixabay
1/4
13.06.2024.
u 18:45

Iako su i slanovodni i slatkovodni krokodili zaštićeni u Australiji od 1971. godine, njihova populacija je od tada znatno porasla, a procjenjuje se da Sjeverni teritorij sada broji oko 100.000 krokodila

Udaljena zajednica u australskom sjevernom teritoriju uzvratila je udarac morskom krokodilu dugačkom 3,6 metara koji je terorizirao njihovu zajednicu, proždirući kućne ljubimce i zastrašujući djecu. U srijedu, policija je u gradu Bulla krokodila procijenila kao veliku prijetnju pa su ga ubili i zatim pojeli.

Policija je izvijestila da je krokodil "vrebao i jurio na djecu i odrasle u vodi", a navodno je pojeo i nekoliko kućnih ljubimaca, piše CNN. Nakon što su ga eliminirali, odlučili su kako krokodilsko meso ne bi trebalo propasti pa je krokodil, u tradicionalnom stilu, pripremljen za gozbu.

Policijski narednik Andrew McBride, u intervjuu za ABC, opisao je kako su građani od krokodilskog repa pripremili juhu, pekli ga na roštilju, te umotavali meso u lišće banane i pekli pod zemljom. "Bila je to prava tradicionalna gozba i mnogi su se dobro najeli," izjavio je narednik McBride.

POVEZANI ČLANCI:

Iako su i slanovodni i slatkovodni krokodili zaštićeni u Australiji od 1971. godine, njihova populacija je od tada znatno porasla, a procjenjuje se da Sjeverni teritorij sada broji oko 100.000 krokodila. Kristen Hay, stručnjakinja za divlje životinje, istaknula je da svaka vodena površina u Top Endu može skrivati velike i potencijalno opasne krokodile pa se stoga svake godine uklanjaju stotine krokodila iz naseljenih područja.

Nažalost, napad krokodila često završi tragično. Naime, u travnju je 16-godišnjeg dječaka ubio krokodil u sjevernom Queenslandu dok je pokušavao doplivati do obale nakon kvara na čamcu, a tek godinu ranije, ostaci 64-godišnjeg ribara pronađeni su unutar krokodila na istom području. Devetogodišnji dječak imao je sreću da preživi napad u Nacionalnom parku Kakadu u siječnju, no završio je u bolnici s ozbiljnim ozljedama.

FOTOGALERIJA Koju ljudsku hranu mogu jesti i psi? Ovo je 9 namirnica koje možete sigurno podijeliti sa svojim ljubimcem

1/10
Ključne riječi

Komentara 1

ŠS
Štap sa glavom
23:00 13.06.2024.

Tako će uskoro i kod nas biti sa dabrovima! Prije dvije godine je bila procjena kako ih ima oko 12000 a danas je broj bar 20% veći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije