VOJNE VJEŽBE

VIDEO Ruski lansirni sustavi u stanju pripravnosti: Navodno testiraju borbene rute

Russia conducts nuclear missile launcher drills
RUSSIAN DEFENCE MINISTRY/REUTERS, Ilustracija
07.10.2024.
u 23:09

Jars RS-24 je strateški nuklearni projektil dometa do 12.000 km i preciznošću do 250 metara.

Sustavi za lansiranje nuklearnog oružja postavljeni su na "borbene patrolne rute" u Rusiji, izvijestili su državni mediji u toj zemlji. Novinska agencija Tass objavila je video koji navodno prikazuje lansirni sustavi za interkontinentalne balističke rakete (ICBM) Jars u Novosibirsku.

Na snimci je prikazan prijevoz oružja iz skladišta, a Tass navodi da se radi o "provjeri spremnosti ljudstva i opreme za dugoročne dužnosti". Newsweek je kontaktirao rusko ministarstvo obrane za komentar, no još nisu odgovorili. Jars RS-24 je strateški nuklearni projektil dometa do 12.000 km i preciznošću do 250 metara. 

Prva pukovnija Jars RS-24 koja se sastoji od tri bataljuna koristi se od 2011. godine, a dvije bojne druge pukovnije stupile su na dužnost prošlog prosinca. Prema ruskim medijima, provode se zadaće "testiranja manevarskih radnji na rutama borbene patrole" te vježbe maskiranja i suočavanja s diverzantskim i izviđačkim skupinama.

POVEZANI ČLANCI:

GALERIJA Rusi vježbaju kamuflažu lansera nuklearnih projektila

Russia conducts nuclear missile launcher drills
1/5

Ključne riječi

Komentara 1

DV
Do_vrsio
00:06 08.10.2024.

Imaju tehniku mogu sta hoce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije