Dramatično u regiji Kursk

VIDEO Snimljene posljedice jednog od najžešćih ukrajinskih napada: Uništili rusku kolonu, poginulo 500-tinjak vojnika

Napad na rusku vojnu kolonu
Screenshot/X
09.08.2024.
u 11:17

Snimka, nastala iz automobila, pokazuje da je uništeno najmanje 14 kamiona koji su prevozili vojnike koja je Rusija poslala u pomoć nakon što je Ukrajina upala u njihovu zemlju. Prema procjenama Nexta, svaki kamion može prevoziti do 35 vojnika, pa 14 uništenih vozila ukazuje na mogući broj od 490 poginulih vojnika.

Projekt DeepState objavio je snimku koja prikazuje uništenu kolonu ruskih vozila u selu Žovtneve u Kurskoj regiji. Snimka, nastala iz automobila, pokazuje da je uništeno najmanje 14 kamiona koji su prevozili vojnike koja je Rusija poslala u pomoć nakon što je Ukrajina upala u njihovu zemlju. Pretpostavlja se da je autor snimke ruski građanin koji je slučajno prošao cestom na kojoj se dogodio napad.

Prema procjenama Nexta, svaki kamion može prevoziti do 35 vojnika, pa 14 uništenih vozila ukazuje na mogući broj od 490 poginulih vojnika. Ovo bi mogao biti jedan od najvećih pojedinačnih gubitaka za rusku vojsku od početka rata. Ukrajinska strana još uvijek nije službeno komentirala ove događaje.

Podsjetimo, Rusija tvrdi da je više od 1000 ukrajinskih vojnika, podržanih tenkovima i oklopnim vozilima, ušlo na njezin teritorij u utorak ujutro, što se čini kao jedan od najznačajnijih napada na ruskom tlu od početka rata. Predsjednik Vladimir Putin osudio je ukrajinsku akciju kao "veliku provokaciju", dok su ukrajinski dužnosnici ostali suzdržani, ne otkrivajući mnogo o samom napadu. Zbog ograničenih informacija, piše BBC, stvarna situacija na terenu nije jasna.

Rusko ministarstvo obrane izvijestilo je da su njegove trupe nastavile s napadima na ukrajinske snage koristeći zračne udare, rakete i topništvo, dok su dodatne rezerve hitno prebačene u regiju Kursk, gdje su Ukrajinci izvršili napad. Institut za proučavanje rata (ISW), ugledni think tank, potvrdio je da su ukrajinska oklopna vozila napredovala 10 kilometara unutar regije Kursk u prva dva dana napada. 

VEZANI ČLANCI:

U četvrtak je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da Moskva mora osjetiti posljedice svoje invazije na Ukrajinu. "Rusija je donijela rat na našu zemlju i mora osjetiti što je učinila", rekao je Zelenski u svom obraćanju u četvrtak navečer, ne referirajući se izravno na ukrajinsku ofenzivu. "Ukrajinci znaju kako postići svoje ciljeve. I nismo birali rat da bismo ostvarili te ciljeve", dodao je.

Inače, ovo nije prvi upad boraca sa sjedištem u Ukrajini na ruski teritorij. Neke skupine antikremljinskih Rusa prošle su godine pokrenule napade, koji su bili odbijeni. Snage su ponovno prešle u regije Belgorod i Kursk u ožujku, gdje su se sukobile s ruskim sigurnosnim snagama.

FOTO Novi most u Hercegovini izgleda nestvarno: Pogledajte što se dogodi kad njime prođe 12 kamiona s punim teretom

Napad na rusku vojnu kolonu
1/16
Ključne riječi

Komentara 9

Avatar gremo20
gremo20
11:35 09.08.2024.

Ukrajinci uspješno provode denacifikaciju unutar rusije. Ukrajinska SMO ide po planu!

Avatar Dančo
Dančo
11:39 09.08.2024.

Nadam se da Petković nije doživio još jedam moždani udar

GU
Gusar93
11:40 09.08.2024.

Razdragani građani Rusije dočekali osloboditelje uz ovacije hrabrim Ukrajincima s cvijećem u rukama gdje je viđen iSerengeti i Petković manje razdragani ali ipak s cvijećem u rukama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije