PRODOR U RUSIJU

VIDEO Kad bi pogledi ubijali: Pogledajte izraz Putinovog lica dok mu govore o napadu Ukrajinaca u Kursku

Foto: X/Screenshot
1/3
09.08.2024.
u 09:57

Ruski predsjednik Vladimir Putin ove je napade nazvao ''velikom provokacijom'', a društvenim mrežama krenula se širiti i snimka sa sastanka Vijeća sigurnosti

Ukrajinci posljednjih dana prodiru u ruski teritorij, u napadu za koji smatraju da je nužan kako bi ''Moskva osjetila posljedice svoje invazije na Ukrajinu''. Na meti Ukrajinaca je ruska regija Kursk. Rusija je bila prisiljena evakuirati ljdue iz dijelova regije Lipeck, i to zato što je masovni napad ukrajinskih dronova izazvao više eksplozija, prekide strujom i požare. 

Ruski predsjednik Vladimir Putin ove je napade nazvao ''velikom provokacijom'', a društvenim mrežama krenula se širiti i snimka sa sastanka Vijeća sigurnosti. Naime, dok je načelnik ruskog generalštaba Valerij Gerasimov govorio o ukrajinskim gubicima, kamera je snimila lice Putina koji je bio vidno bijesan činjenicama koje čuje. 

Gerasimov je još jučer uvjeravao članove Vijeća kako je napredovanje ukrajinske vojske zaustavljeno, dodajući kako su Ukrajinci izgubili 315 svojih vojnika. Prema njemu, Rusi su uspjeli uništiti 54 oklopna vozila, među kojima su i sedam tenkova

Institut za proučavanje rata, ugledni think tank, rekao je da geolocirane snimke pokazuju da su ukrajinska oklopna vozila napredovala do položaja 10 kilometara u regiji Kursk u prva dva dana upada. Lokalni čelnici u regijama u blizini Kurska, u Rusiji i Ukrajini, rekli su stanovnicima da odu radi njihove sigurnosti. U srijedu je načelnik ukrajinske regije Sumy, Volodymyr Artyukh, naredio evakuaciju područja koja graniče s Kurskom. U ruskoj regiji Belgorod, guverner Vjačeslav Gladkov rekao je u četvrtak da su ukrajinske snage u posljednja 24 sata napale naselja u njegovoj pokrajini.

Proteklih nekoliko mjeseci Rusija je ostvarila postupne uspjehe u istočnoj Ukrajini jer su se mnoge kijevske kopnene snage suočile s nemilosrdnim napadima u istočnoj regiji Donbas. U nedavnom intervjuu, šef ukrajinske obrambene obavještajne službe, Kyrylo Budanov, rekao je kako se očekuje da će glavna ofenziva ruskih snaga biti gotova za mjesec i pol do dva mjeseca.

>> VIDEO Snimka zarobljavanja ruskih vojnika na ruskom teritoriju

Ključne riječi

Komentara 5

GU
Gusar93
10:33 09.08.2024.

Kao da je vidio Ratka s kojim će dijeliti ćeliju u Hagu.

PA
pasodoble12
21:09 09.08.2024.

Bio bolestan od pet-šest smrtonosnih bolesti, umro tri-četiri puta, a sada šara i smrtonosnim pogledom. Šta je slijedeće?

PA
PatMat
17:33 09.08.2024.

To se zove pokeraško lice - "Poker Face"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije